Agresorius paskelbė, kad pirmadienį Kursko srityje buvo 28 ukrainiečių kontroliuojamos gyvenvietės.

Ukrainiečių kairysis flangas. Tęsiasi mūšiai Korenevo apylinkėse, Ukrainos gynėjai toliau bando blokuoti miestelį iš šiaurės rytų.

Okupantai trimituoja apie ukrainiečių aktyvumą Tetkino prieigose (pasienio kaimelis, anksčiau puldinėtas Rusijos savanorių korpuso).

Fiksuotas smūgis šio ruožo gilumoje, atakuojant tiltą per Seimo upę Gluškovo gyvenvietėje. Tad gali būti, kad rusų problemos šiame ruože nesibaigė. Neatmestina, kad ukrainiečių tikslas – užimti gynybą palei Seimo upę (Tetkino – Gluškovo – Korenevo).

Centras. Be esminių pakitimų. Nepanašu, kad Ukrainos pajėgos bandytų prasimušti ir įsitvirtinti toliau nei Kromskyje Balki (bent kol kas).

Ukrainiečių dešinysis flangas. Čia raguotajam ragai jau į kitą pusę sukasi.

Visą savaitgalį rusai skelbė, jog jokio Ukrainos vienetų prasiveržimo prie Belajos nėra. O pirmadienį pasirodė video, kaip ukrainiečių šarvuotis važiuoja Belicos miestelio pietinėse prieigose (apie 14 km nuo sienos).

Gali būti, kad tai ne pirmadienio įrašas, bet visgi rusų melas ir vėl bliūkšta.

Pirmadienio rytą Ukrainos pajėgos atnaujino atakas 15 km piečiau esančiame Krasnaja Jaruga rajono pasienyje. Ir čia savaitgalį rusai skelbė, jog „nieko neįvyko“. Okupantai praneša, kad ukrainiečiai atakuoja pasienio punktą ir bando prasiveržti gilyn.

Teigia, kad tai tik susidūrimai pasienyje, tačiau pradėjo Krasnaja Jaruga gyvenvietės evakuaciją (15 km nuo sienos). Taigi, vis labiau ryškėja ukrainiečių pastangos artėti link kelio Kurskas – Belgorodas.

Ukrainiečiai išplėtė savo pozicijas į rytus nuo Sudžos, taigi visa Sudža yra praktiškai kontroliuojama Ukrainos vienetų. Ukrainiečiai tęsia judėjimą bandydami įsitvirtinti Martynivkoje.

Charkivo kryptis

Agresorius ėmė į Kursko kryptį permetinėti pajėgas iš Charkivo krypties. Aišku, dauguma jų iš rezervo. Fiksuojamas 138-osios ir 128-osios mechanizuotųjų, 2-osios specialiosios paskirties brigadų vienetų įsitraukimas į mūšius Kursko kryptyje.

Tačiau tai – viena ar dvi kuopos nuo brigados, kurios iki tol buvo rezerve. Nepanašu, kad pajėgos būtų ištraukinėjamos iš kontaktinės linijos. Vargu, ar tai greitai turės efektą situacijai Charkivo kryptyje, bet vis tiek nėra blogai.

Karas Ukrainoje

Tęsiasi susidūrimai Vovčansko ir Lypcių sektoriuose. Pasirodė vertinimų, kad Ukrainos pajėgos sugebėjo pasistūmėti Vovčansko mieste, tačiau to patvirtinimų aptikti nepavyko.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Agresorius įsitvirtina sekmadienį užimtose pozicijose Tabaivkos – Piščanės – Berestovės ruože. Prie Mjasnožarivkos ukrainiečiai sugebėjo atsiimti keletą pozicijų.

Lymanas. Tęsiasi mūšiai šiauriniame flange, ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Syverskas. Mūšių intensyvumas nukrito, agresoriaus puolimas Pereiznės bent kuriam laikui išsikvėpė. Tikėtina, po persigrupavimo rusai pradės vėl lįsti kaip tarakonai.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste tęsiasi snukiadaužis palei kanalą, rusai koncentruoja pastangas šiauriniame flange.

Torecko ruožas. Situacija toliau blogėja. Rytiniame flange rusai prasiveržė Pivničnę ir pasiekė Torecko rytinį pakraštį. Čia esantį terikoną okupantai apėjo iš šiaurės. Neatmestina, kad rusai jį perims į savo rankas ir tada Torecko šturmas bus vykdomas iš eigos.

Žvelgiant į situaciją Kursko kryptyje, ilgiems persigrupavimams rusai laiko neturi. Tuo labiau, kad ir pietiniame flange jiems sekasi – lygina kontaktinę liniją sau naudinga linkme bei gerina sąveiką su rytiniu flangu.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Tęsiasi labai sunkios kautynės Ivanivkoje – Serhijivkoje – Želanėje. Rusų puolimas ima strigti. Jei anksčiau jie sugebėdavo po truputį pasistūmėti kasdien, tai dabar tik kas antrą ar kas trečią dieną.

Visgi optimizmu trykšti dar anksti – agresorius šiame sektoriuje dar turi rezervų, o bent kol kas ukrainiečių operacija Kurske jų panaudojimui Pokrovsko link įtakos nedaro.

Pietinis flangas. Agresorius dar šiek tiek pasigerino padėtį palei kelią Vuhledaras – Konstjantinivka prie Vodianės.

Zaporižios ir Pietų kryptyse – be pakitimų.