Vertindami padėtį Charkive jie teigia, jog panašu, kad kontaktinė linija nebejuda: abi pusės persigrupuoja, intensyvėja netiesioginės ugnies dvikovos.

„Pasirodė pranešimų, kad orkai Belgorodo srityje sutelkė apie 19 bataliono taktinių grupių (BTG). Tikėtina, kad tai nuo Iziumo persigrupuoti atitrauktų, Charkivo šiaurinį sektorių palikusių, Belgorodo apsaugą vykdžiusių ir iš Rusijos gilumos anksčiau permestų pajėgų kokteilis“, – svarsto jie.

Dalis šių karių, pasak karybos žinovų, neabejotinai vyks ir netgi jau vyksta stabilizuoti padėties prie Charkivo, tačiau tuo pačiu agresorius ir toliau neatsisako sumanymo bent kažką pasiekti prie Iziumo.

Tad šias 19 BTG, pasak „Locked N’ Loaded“, galima bandyti dalinti į tris dalis: Belgorodo apsauga ir rezervas, į rytus nuo Charkivo esančio operacijų rajono (placdarmo) sustiprinimas, Iziume esančių pajėgų rotacija.

Ekspertų teigimu, rusai, regis, nepadarė jokių išvadų nei iš mūšių prie Iziumo, nei po pralaimėjimų prie Charkivo ir toliau bando stumtis į pietus kelio Barvinkovas – Slavianskas link.

„Silpni šio operacijos rajono flangai – pietinis Doneco upės krantas, bei lėtai, bet nuosekliai blogėjanti situacija Iziumo grupuotės užnugaryje į pietryčius, rytus nuo Charkivo orkams nėra argumentai peržiūrėti savo sumanymą ir nustoti siaura puolimo ašimi toliau daužyti galvą į sieną. Galime tik paploti ir palinkėti eiti tuo pačiu keliu“, – rašo jie.

Anot ekspertų, mūšiai ties Limanu, ypač į vakarus nuo jo, kiek aprimo, o tuo metu rusai vėl bando judėti link Siversko bei siekia persikelti per Doneco upę tarp Bilohorivkos ir Šypylivkos.

„Tokiais veiksmais agresorius siekia iš šiaurės vakarų pabandyti atkirsti ukrainiečių Severodonecko grupuotę. Kartu išnaudojant taktinį laimėjimą prie Popasnos, paraleliai siekiama minėtą Severodonecką ginančią grupuotę atkirsti taip pat iš pietvakarių. Taigi, orkų sumanymas yra aiškus – blokuoti ukrainiečių Severodonecko grupuotę ir čia surengti dar vieną Mariupolį“, – teigia jie.

Kituose Donbaso sektoriuose: centre, pietuose, toliau vyksta lokalūs susidūrimai ir artilerijos dvikovos.

Per sekmadienį ukrainiečiai esą vėl parodė puikius šarvuotos technikos naikinimo įgūdžius: atlaikė 6 atakas, sunaikino net 20 rusų tankų, 28 šarvuotos technikos vienetus.

Tai, anot ekspertų, rodo, kad atskiruose sektoriuose, o labiausiai tikėtina – Severodonecko ir Limano, agresorius intensyviai puola manevriniais vienetais, siekdamas kuo greičiau pasiekti taktinių laimėjimų ir tikėtina, juos parduoti kaip didelę operacinę, o gal net strateginę sėkmę.

„Susumavus vakar dienos nuostolius, orkai neteko 2 BTG dydžio vienetų ir pasiekė tik taktinę sėkmę prie Popasnos – užėmė nedidelį miestelį dėl kurio kovėsi eilę savaičių. Įvertinus kaštų ir naudos santykį, rezultatai, švelniai tariant, neįkvepiantys“, – vertina karo žinovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)