Anot jų, kitais žodžiais tariant, pontoninės perkėlos stabiliai sudaužytos, o tiekimas stabiliai blogas. Laikas tiksi, lapų ir šaknų mažėja, valgyt norisi – ką darys izoliuoti Rusijos vienetai?

Tuo tarpu agresorius toliau aktyviai naudoja aviaciją ukrainiečių užnugaryje esančioje Sumų srityje.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Mūšių intensyvumas kiek nukrito. Kalbų apie užimtą Synkivą (šiaurinis flangas) rusų telegramuose mažiau, Ukrainos gynėjai išlaiko pusės gyvenvietės kontrolę.

Okupantai puola pietiniame flange, bandydami nuo Piščanės pasistūmėti link Lozovos ir taip ne tik atkirsti ryčiau esančias ukrainiečių pajėgas, bet ir susikurti placdarmą puolimui link Oskilo upės. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Lymanas. Mūšių intensyvumas auga, rusai toliau pastangas koncentruoja šiauriniame flange, su tikslu ne tik išstumti gynėjus už Žerebeco upės, bet ir paremti savo veiksmus Kupjansko sektoriuje. Ukrainos pajėgos neleido rusams pasistūmėti.

Syverskas. Be pakitimų. Rusai bando užimti Ivano Darijivką (ir čia esančias svarbias aukštumas), nors dar prieš keletą savaičių jie skelbė neva jau yra užėmę šią gyvenvietę ir „tvirtai“ ją kontroliuoja.

Donecko kryptis

Torecko ruožas. Rusų puolimas rytiniame miesto pakraštyje atrodo įstrigęs. Jau kelinta diena jie negeba pajudėti į priekį. Pietiniame flange be pakitimų, rusai toliau bando sau atverti vakarinį flangą (Sucha Balka), tačiau ukrainiečiai neleidžia jiems to padaryti.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Mūšių intensyvumas pagrindinėje agresoriaus pastangų kryptyje nemažėja. Pavyzdžiui, jei per vieną sėkmingesnių rusams dienų šiame ruože – rugpjūčio 26 d. (kai buvo užimta Novohrodyvka) fiksuota 60 okupantų atakų, tai už praeitą parą – 61. Bet skaičiai – ne viskas. Tikėtina, skiriasi šių atakų intensyvumas ir mastas.

Rusai toliau koncentruoja pastangas Novohrodyvkos – Hrodyvkos ruože bei Selydovės link. Neatmestina, kad vykdydami šias atakas okupantai gali telkti pajėgumus kitame ruože, pavyzdžiui, prie Vozdvyženkos ir pabandyti prasimušti iki kelio Pokrovskas – Kostjantinivka.

Centras. Ukrainiečiai išlaiko agresorių ruože Ukrainskas – Lisivka (vakarinis Vovčos upės krantas) bei neleidžia jam stumtis prie Halycinivkos gyvenvietės, link Želane Peršos (rytinis Vovčos upės krantas).

Rusai mažu pleištu Dolynivkoje atskyrė šiuos du ruožus. Tikėtina, ukrainiečiai darys viską, kad artilerijos, dronų ir kontratakų pagalba išlaikytų rusus žemumoje ir neleistų jiems užlipti į šalia gyvenvietės esančias aukštumas, o galų gale juos iš čia bandys ir išstumti.

Agresorius bando Krasnohorivkos – Heorhivkos ruože atakuoti į vakarus link Kurahovės – Kurahivkos, taip siekiant suformuoti pietinį Nevelskės ruožo apsupimo flangą. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Pietinis flangas. Vakariniame Vuhledaro flange agresorius išplėtė savo pozicijas Prečistivkoje ir persikėlė per Kašlahačo upę į šiaurinį jos krantą.

Tikėtina, rusai bandys prasiveržti į šiaurę link Novoukrainkos ir plačiu lanku blokuoti Vuhledarą iš vakarų bei šiaurės vakarų. Tai jiems padaryti gali būti sudėtinga, kadangi vietovė kažkiek primena Vuhledaro pietinį flangą.

Okupantams link Novoukrainkos tektų kirsti dar vieną vandens kliūtį bei atvira vietove atakuoti į kalvą. Tad jei čia nepaeitų, rusai gali bandyti bukuoju būdu suktis į rytus ir palei Kašlahačo upę judėti link Vuhledaro. Tokiu atveju, rusai nuo tos pačios Novoukrainka gali gauti smūgį į flangą.

Neatmestina, kad suprasdami šias artėjančias agresoriaus dilemas, ukrainiečiai su mūšiais atsitraukė iš Prečistivkos.

Tuo tarpu šiaurės rytiniame flange rusai pasistūmėjo Vodianės rytinėse prieigose, išplėtė savo placdarmą vakarinėje kelio Vuhledaras – Kostjantinivka pusėje.

Panaudojo įvairias raketas

Rusai tęsia smūgius Ukrainos teritorijoje. Be 29 „Šahed“ dronų atakos, šį kartą buvo panaudotas įvairesnis spektras raketų – dvi „Kinžal“, dvi „Kh22“, šešios „Kh101“, trys sparnuotosios raketos „Iskander K“.

Ukrainiečiai numušė 22 dronus ir 7 raketas (keturias „Kh101“ ir visas tris „Iskander K“). Agresorius smūgius koncentravo Vakarų Ukrainoje. Neatmestina, kad be tradicinės teroristinės taktikos, agresorius vėl testuoja ukrainiečių oro gynybą, kaip ši reaguoja į skirtingas raketas. Ruošiasi.

Ukrainos pajėgos kol kas nenustatyto tipo raketomis smogė agresoriaus kariniams taikiniams Berdianske. Ukrainiečiai jūriniais dronais atakavo Sevastopolio jūrų uostą.