Tačiau pradėkime nuo padėties Kursko kryptyje.

Mūšių intensyvumas kontaktinėje linijoje yra sumenkęs. Ukrainos vienetai bando atakuoti Gluškovo rajono pietuose, tačiau jau kelintą dieną jiems pasistūmėti nepavyksta. Ukrainiečiai kontratakuoja Obuchivkos – Liubomovkos ruože. Tai dar vienas įrodymas, kad rusų puolimas čia išsikvepia. Kituose ruožuose kontaktinė linija iš esmės nekinta.

Charkivo kryptis

Kontaktinėje linijoje tęsiasi abipusės atakos, rusai Vovčanske smūgiuoja KAB ir taip bando neleisti Ukrainos gynėjams vystyti sėkmės.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Ukrainiečiai jau kelinta diena neprileidžia okupantų prie Oskilo upės Kruhliakivkos – Kolisnykivkos ruože, tačiau kalbėti apie kontaktinės linijos stabilizavimą dar negalima. Rusai išlaiko iniciatyvą, turi persvarą ugnimi ir manevru. Tad neatmestina, kad dabar jie ieško silpniausių ukrainiečių gynybos vietų, kad galėtų operatyviai užimti minėtą ruožą.

Lymanas. Sunkios kautynės šiauriniame flange, „niekieno“ teritorija banguoja į abi puses, tačiau esminių pakitimų nėra – Ukrainos pajėgos išlaiko aukštumas Makijivkos – Nevskės ruože. Tęsiasi susidūrimai ir kituose ruožuose.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Tęsiasi mūšiai palei kanalą, rusams nepavyksta pajudėti į priekį. Tuo pačiu, okupantai stipriai spaudžia prie Klišijivkos, tačiau Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas.

Sunkūs mūšiai vyksta Torecke – Nelipivkoje – Niu Jorke. Pasirodė informacija, kad rusai puola Sčerbynivkos prieigose. Ši gyvenvietė yra Torecko vakariniame flange, iki kontaktinės linijos, pagal „Deep state“ žemėlapį, yra 5 km.

Tad čia yra galimi trys variantai:

  • Rusai yra ženkliau pasistūmėję Torecko mieste, nei viešai yra žinoma.

  • Kaip agresorius skelbė prieš keletą dienų, rusai iš tiesų yra pasiekę Leonidivką (į šiaurės vakarus nuo Niu Jorko) ir vykdo atakas link Sčerbynivkos.

  • Veikia nedidelės rusų žvalgybinės – diversinės grupės, o kontaktinė linija yra tokia, kokia matoma „Deep state“ žemėlapyje.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Pastarosiomis dienomis užėmę Krutyj Jarą, okupantai bando pasistūmėti dar šiek tiek šiauriau, užimti Krasnyj Jarą ir perlipti Žuravkos upę, taip išplečiant čia esantį savo placdarmą.

Rusai aktyvina atakas Lysivkoje, su tikslu išplėsti Novohrodyvkos – Hrodyvkos – Vozdvyženkos ruože esantį savo vakarinį flangą ir įžengti į „koridorių“ link Pokrovsko tarp Žuravkos ir Solonenkos upių.

Centras. Ukrainiečiai laiko ruožą Cukurynė – Hyrnikas. Tęsiasi mūšiai Želane Druhos gyvenvietės prieigose, čia padėtis nėra iki galo aiški. Pietinėje Centro dalyje okupantai nuo Hostrės toliau atakuoja link Oleksandropilio ir Kurahovės, bandydami užspausti pietinę žnyplę.

Pietinis flangas. Ukrainiečių 72-osios brigados kariai paskelbė, kad niekur iš Vuhledaro nesitraukia ir tęsia kovą. Panašu, kad prasidėjo miestelio šturmas. Mūšiai jau vyksta rytiniame gyvenvietės pakraštyje, rusai aktyvina savo veiksmus ir pietinėse Vuhledaro prieigose.

Tuo pačiu okupantai bando užverti apsupties žiedą ir sujungti savo pajėgas iš vakarų ir šiaurės rytų prie kelio Vuhledaras – Bohojavlenka.

Zaporižios ir Pietų kryptyse – be esminių pakitimų.

Nelengva diena Ukrainos oro gynybai

Naktį agresorius smūgiavo 6 raketomis ir 78 dronais „Šahed“. Ukrainiečiams pavyko numušti visas keturias „Kh59“ raketas, jos skriejo į Odesa. Kitos raketos pasiekė Sumų sritį, kaip ir anksčiau, rusai atakuoja Kursko krypties užnugaryje.

Dieną rusai pakėlė keletą „Mig31K“ ir trimis ar keturiomis „Kinžal“ raketomis smogė Starokonstjantinivo oro uostui. Agresorius ėmė skleisti gandus, neva buvo sunaikinti keturi „F16“. Mažai tikėtina, kad toks kiekis orlaivių vienu metu būtų viename oro uoste. Tikėtina, kad tai rusų reakcija į viešai paskelbtą žinią apie sklendžiančių bombų „AGM154 JSOW“ perdavimą Ukrainai. Sprogimai buvo girdėti ir Kyjivo apylinkėse.