Atskiri ukrainiečių karo analitikai teigia, kad kontaktinė linija tokia nestabili, nes Ukrainos pajėgos „vykdo manevrines operacijas“. Ekspertų manymu, vargu, ar situacija, kai užnugaryje turintys veikti ukrainiečių dronistų vienetai yra priversti stoti į mūšį, patenka į nelaisvę ir yra sušaudomi, gali būti pavadinta „manevrinėmis operacijomis“.

Tuo labiau, kad nesimato ukrainiečių sėkmingų kontratakų ar prasiveržimų agresoriui netikėtose vietose. Pagal NATO doktrinas didelių vienetų – batalionas ir aukščiau – manevrinės operacijos apskritai galimos tik turint oro viršenybę arba bent jau pranašumą.

Labiau panašu, kad Ukrainos pajėgos susiduria su rimtomis problemomis, iniciatyva sektoriuje slysta joms iš rankų, bent kol kas nepasiekus operacinių (didelių rusų pajėgų atitraukimas iš Donecko krypties) ir strateginių (derybinių sąlygų sukūrimas) tikslų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Okupantai toliau bando susikurti placdarmą prie Lozovos, taip pat tęsiasi mūšiai kituose ruožuose. Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Lymanas. Agresorius ženkliai sustiprino spaudimą ukrainiečių šiauriniame flange. Rusams pavyko pasigerinti savo situaciją prie Nevskės, tačiau nieko grandiozinio nuveikti nepavyko.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Ukrainos vienetai bando sunaikinti šiomis dienomis per kanalą prasiveržusias agresoriaus pajėgas.

Torecko – Niu Jorko ruože rusai puola Torecko centre, šiek tiek sugebėjo pasistūmėti, tačiau esmingai tai situacijos nekeičia.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Ukrainos pajėgos ir toliau išlaiko atsikovotas pozicijas Lysivkos – Mykolaivkos ruože ir neįleidžia rusų į „koridorių“ link Pokrovsko. Tikėtina, okupantai bando priversti Ukrainos gynėjus susilpninti šį ruožą atakuodami link Myrnohrado.

Agresorius skelbia pradėjęs operacijas pietinėse Selydovės prieigose, t. y., atakuoja nuo Cukurynės ruožo į šiaurę. Dar sunku spręsti, kokio intensyvumo šios operacijos.

Centras. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas Cukurynės – Hyrniko ruože, tačiau padėtis sudėtinga.

Pietinis flangas. Agresoriui pavyko kažkiek pasigerinti savo padėtį „niekieno“ teritorijoje Vodianėje – Katerynivkoje.

Zaporižios kryptis

Velyka Novosylkos sektoriuje okupantai toliau spaudžia Ukrainos gynėjus flanguose. Rusams pavyko užimti „niekieno“ teritoriją pietvakarinėse Zolota Nyvos prieigose (rytinis flangas) bei pajudėti apie 1,3 km nuo Prijutnės į šiaurę, link Novodarivkos. Mažai tikėtina, kad čia esančiam ukrainiečių gynybos ruožui gresia rimtos problemos, kadangi jis yra pridengtas natūraliomis vandens kliūtimis.

Tačiau rusai gali pabandyti judėti į vakarus atakuojant Levadnę į flangą. Jei čia okupantams pavyktų pasistūmėti ir įsitvirtinti, jiems atsivertų galimybės apeiti minėtas vandens kliūtis link Novodarivkos.

Jautėsi saugūs terorizuodami

Naktį rusai iš Krymo Ukrainą atakavo septyniomis S300/400 raketomis.

Iki šios vasaros smūgiai šiomis raketomis buvo kruvina rutina Charkivo kryptyje. Rusai jautėsi gana saugūs taip terorizuodami Ukrainos gyventojus (niekam daugiau smūgiuojant į antžeminius taikinius šios raketos netinka), nes ukrainiečiai negalėjo vakarietiška ginkluote smūgiuoti Rusijos teritorijoje. Tačiau kai leidimas buvo duotas, tokie teroristiniai smūgiai sustojo, nes HIMARS ir 155 mm artilerija daužė S300/400 paleidimo sistemas.

Dabar iš Krymo naudodami šias oro gynybos sistemas prieš antžeminius taikinius, rusai stato jas į pavojų žinant, kad Krymo oro gynyba ir taip turi didelių problemų. Tai nereiškia, kad rusai nebeturi kuo atakuoti Ukrainos pajėgų kontroliuojamą teritoriją. Dieną rusai balistine raketa iš Krymo smūgiavo Mykolaivo miestui. Taigi, tikėtina, kad okupantai siekia Odesą paversti pietų Charkivu bei taip ne tik terorizuoti ukrainiečių gyventojus, bet ir trikdyti tiekimą, priverčiant ukrainiečius ieškoti naujų būdų, kaip pristatyti vakarietišką paramą. Tačiau šį žaidimą galima žaisti dviese – ekspertai nenustebs, jei Ukrainos pajėgos sunaikins „apsišvietusias“ S300/400 sistemas.