Agresorius tęsia atakas Ukrainos užnugaryje. Šią naktį 39 „Šahedais“, trimis balistinėmis raketomis „Iskander M“ bei dviem raketomis „Kh59“. Ukrainiečiai skelbia numušę 35 dronus, o abi „Kh59“ elektroninės kovos priemonėmis numuštos nuo kurso ir nepasiekė taikinių.

Tačiau „Iskander“ ir toliau eina. Maža to, raketos ir toliau kyla iš Krymo. Neatmestina, kad ryte Džankojuje (Kryme) griaudėję sprogimai gali būti su tuo susiję, – tikėtina, kad ukrainiečiai bando „pagauti“ raketų paleidimo sistemas.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai suintensyvino veiksmus pietiniame flange ir sugebėjo pasiekti Žerebeco upę prie Andrijivkos. Tiesa, persikelti į kitą krantą rusams nesiseka.

Siverskas. Vakarykštės rusų pagyros „išlaisvinus“ Ivano Darijivką nepasitvirtino.

Dar anksti sakyti, kad ukrainiečiams pavyko stabilizuoti padėtį, tęsiasi sunkios kautynės. Rusai įsitvirtina Rozdolivkoje ir tęsia atakas į šiaurę link Pereiznės.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Rusams ir toliau nepavyksta kirsti kanalo, ukrainiečiai juos išlaiko rytinėje Časiv Jaro dalyje. Torecko ruože tęsiasi sunkios kautynės, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Pokrovskas–Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Pildosi liūdniausias scenarijus. Rusai beveik užėmė Prohresą, pasistūmėjo Lozuvackėje bei šias gyvenvietes jungiančiu keliu iš šiaurės ir pietų baigia sujungti savo pajėgas.

Placdarmas upės Vovčos šiauriniame flange baigiamas formuoti. Tai reiškia, jog rusai tik intensyvins čia operacijas ir bandys apeiti Ukrainos pajėgų gynybinį rajoną palei šią upę.

Karas Ukrainoje

Centras. Po sunkių kautynių ukrainiečiai buvo priversti dar šiek tiek atsitraukti iš šiaurinės Krasnohorivkos dalies, tačiau išlaiko pozicijas pagrindinėje gynybos linijoje palei Lozovos upę.

Pietiniame flange – be esminių pakitimų.

Zaporižios kryptis

Rusai toliau atakuoja Storamajorskės–Urožainės ruože, sunkios kautynės Robotynės pleište. Agresorius kiek suaktyvėjo prie Marfopilio link Huliaipolės, situacija čia nėra aiški.

Pietų, Charkivo kryptyse – be pakitimų.