Neatmestina, kad okupantai atitraukė S300/S400 už HIMARS efektyvaus šūvio nuotolio ribos, t. y., 80 km. Tai nereiškia, kad šie teroristiniai apšaudymai sustos. Tikėtina, agresorius pabandys ieškoti kitų sprendimo būdų ir atnaujins smūgius. Vienas tokių sprendimų – aviacija.

Vakar ir šiandien fiksuojamas aktyvus rusų bombonešių veikimas Charkivo kryptyje, KAB krenta ant ukrainiečių galvų. Klausimas, kada vėl kaip musės pradės kristi rusų „suškės“.

Ukrainos pajėgos naktį iš 27 numušė 22 „Šahed“ dronus. Ir vėl dalis jų kilo iš Krymo, tad šios paleidimo aikštelės problema dar neišspręsta.

Charkivo kryptis

Tęsiasi mūšiai už iniciatyvą, kontaktinėje linijoje – be pakitimų. Abi pusės bando atakuoti priešininko aprūpinimo kelius užnugaryje. Tai daryti geriau sekasi ukrainiečiams.

Luhansko kryptis

Kupjansko ir Lymano sektoriuose tęsiasi rutininės kautynės, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Syverskas. Rusai kaitalioja atakos kryptis. Jei kurį laiką bandė pulti Rozdolivką ir Bilohorivką, tai šį kartą atakuoja Spirnės ir Verhnokamenskės ruožuose. Neatmestina, kad agresorius ieško silpnesnių Ukrainos vienetų gynybos vietų.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Okupantai atakuoja gynėjų aprūpinimo kelius – galingi sprogimai fiksuojami Kostjantinivkoje.

Centras. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas rytiniame miesto pakraštyje, tęsiasi sunkios kautynės flanguose.

Pietinis flangas. Agresorius stipriai spaudžia Ukrainos vienetus Klišijivkos – Andrijivkos ruože, bando lipti į aukštumas, tačiau ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Rusai taip pat nesėkmingai bando stumtis nuo Kurdiumivkos link Bila Horos. Tikėtina, susidūrimų intensyvumas čia tik augs, kadangi okupantai atnaujino sėkmingas operacijas Pokrovsko – Vuhledaro šiauriniame flange, taip bandydami sudaryti sąlygas savo puolimo operacijai link Torecko.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Po ilgų nesėkmių ir didelių nuostolių pareikalavusių atakų, rusai visgi sugebėjo pasistūmėti Novoaleksandrivkoje. Ukrainos pajėgų gynybos rajonas Torecke pradedamas spausti iš rytų (Kurdiumivka) ir pietvakarių (Novoaleksandrivka).

Centras. Be pakitimų, tęsiasi sunkūs mūšiai.

Pietinis flangas. Ukrainiečiai neleidžia rusams užimti Krasnohorivkos. Tačiau agresoriui pavyko pasistūmėti į pietvakarius nuo Pobedos, kas apsunkina kelio Vuhledaras – Konstjantinivka gynybą.

Zaporižios kryptis

Rusams pavyko pasigerinti savo padėtį Robotynės pleište.

Pietų kryptis

Agresorius intensyviai apšaudė Chersono miestą. Kontaktinėje linijoje – be pakitimų.