Naktį dvi „Iskander M“ raketos smūgiavo Kryvyj Rihe, yra sužeistų civilių. Beje, panašu, kad po ilgų bandymų rusai ant „Šahedų“ sumontavo kameras, o tai gali ne tik pagerinti jų efektyvumą, bet ir palengvinti BDA (mūšio žalos įvertinimą), padidinti informacinį smūgių efektą.

Ukrainos pajėgos dronais atakavo Kursko, Oriolo, Lypecko, Nyžnyj Novgorodo srityse.

Rusai skelbia numušę 110 dronų. „Sėkmingiausiai“ sekėsi juos numušinėti Lypecko kariniame oro uoste, kur į orą kilo šaudmenų sandėlis. O Nyžnyj Novgorodo srityje atakuota sprogmenų gamykla, kur gaminama sprogioji medžiaga artilerijos šaudmenims ir aviacinėms bomboms.

Tai buvo bendra SBU, GUR ir Ukrainos SOP operacija.

Kursko kryptis

Be esminių pakitimų, sunkios kautynės abiejuose ukrainiečių flanguose tęsiasi.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Užvakar ekspertai tik pasidžiaugė sėkminga Ukrainos vienetų ataka prie Kruhliakivkos, tačiau jau vėlai vakare Ukrainos karybos ekspertai skelbė informaciją, kad agresorius atsiėmė pozicijas ir pasiekė Oskilo krantą. Okupantams pavyko pasigerinti situaciją šiauriniame flange.

Apėję Synkivką iš vakarų, jie toliau kuriasi sąlygas artėjančiam Kupjansko šturmui.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste rusai vysto sėkmę pavojingiausiame pietiniame placdarme vakariniame kanalo krante.

Jie keliu Časiv Jaras – Konstjantinivka pajudėjo link Stupočkų gyvenvietės. Karšta ir kituose okupantų placdarmuose vakariniame kanalo krante.

Tęsiasi mūšiai Torecko miesto centre. Rusai taip pat puola nuo Niu Jorko link Leonidivkos.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai toliau labai intensyviai atakuoja Selydovę, Ukrainos gynėjai buvo priversti užleisti keletą pozicijų šiaurinėse ir rytinėse miesto prieigose. Nusprendę, kad ukrainiečių gynyba pakankamai apkrauta ir ištampyta, rusai suintensyvino puolimą Vozdvyženkos ruože bei sugebėjo šiek tiek pasistūmėti. Šis ruožas okupantams svarbus tikintis kirsti kelią Pokrovskas – Konstjantinivka bei bandant blokuoti Pokrovsko miestą iš rytų pusės.

Centras. Panašu, Ukrainos pajėgos mūšiais sugebėjo pasitraukti iš rytinio Vovčos kranto. Agresorius pasiekė Zorianės prieigas, o apsuptų ar į nelaisvę paimtų Ukrainos vienetų rusų telegramuose nematyti.

Tuo tarpu Cukurynės – Hirnyko ruože padėtis sunki. Rusams pavyko išplėsti savo pleištą link Novoselydivkos – Izmailivkos, taip pat ukrainiečiai pasigerino savo padėtį šiauriniame Hirnyko pakraštyje.

Pietinis flangas. Agresoriui pavyko išplėsti pozicijas prie Maksimilianivkos, kituose ruožuose Ukrainos pajėgos išlaikė pozicijas.

Zaporižios ir Pietų kryptyse – be esminių pakitimų.