Į Tėvynę iš okupantų nelaisvės grįžo 95 Ukrainos gynėjai.

Ukrainiečiai ima gauti naujus dronus, kuriuos galima naudoti ir kaip žvalgybinius, ir kaip FPV atakos dronus. Veikimo nuotolis – iki 7km, gali nešti apie 2,7 kg (pvz.PG7 kumuliatyvinis šaudmuo), kaina apie 1000 eur.

Sakysit – nieko naujo? Gal ir taip, tik tai ne kiniški ar ukrainietiški, o vokiški dronai (gamintojas „Donauhstal“).

„Rusai telegramuose niršta. Europa bunda“, – rašo ekspertai.

Agresoriui trūksta šarvuotos technikos. Kaip dar vienas to įrodymas- iš Rusijos gilumos į Ukrainą vežami „analogų neturintys“ 70 metų „brandumo“ T54.

Po Ukrainos dronų smūgių elektra dingo dalyje Rostovo prie Dono, Krasnodaro sričių ir Krymo miestų. Savo ruožtu agresorius surengė smūgius Odesos jūrų uosto infrastruktūrai.

Charkivo kryptis

Rusai intensyviai bando užimti šiaurinę Vovčansko dalį, ukrainiečiai jiems neleidžia įsitvirtinti. Ukrainos pajėgos atakuoja Hlybokėje (Lypcių ruože).

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai suaktyvino veiksmus centriniame ruože, tačiau jų atakos nebuvo vaisingos. Ukrainiečiai sėkmingai apsigina šiauriniame ir pietiniame flange.

Lymanas. Mūšių intensyvumas kiek nukrito. Neatmestina, kad rusai persigrupuoja.

Syversk. Ukrainiečiai atmušė rusų atakas nuo Rozdolivkos link Pereiznės. Taip pat tęsiasi susidūrimai kituose ruožuose.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Rytiniame Časiv Jaro rajone – be pakitimų. Tuo tarpu Torecko ruože padėtis dinamiška. Pietiniame flange prasidėjo tai, ko tikėtasi ir laukta – Ukrainos pajėgos pradėjo kontratakas šiaurės vakariniame flango ruože ir sugebėjo pasistūmėti.

Tokiu būdu puolimo smaigalyje veikiantiems rusų vienetams kyla atkirtimo perspektyva. Tikėtina, kad rusai bus priversti į tai reaguoti, gal ukrainiečiams pavyks primesti savo mūšio ritmą.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai toliau mažais žingsneliais stumiasi link Vovčos upės ir kelio Pokrovskas – Kostjantinivka.

Centre ir Pietiniame flange – be esminių pakitimų.

Zaporižios kryptis

Be pakitimų, tęsiasi mūšiai Staromajorskės – Urožainės ruože bei Robotynės pleište.

Pietų kryptis

Oficialiai patvirtinta, kad ukrainiečiai pasitraukė iš Krynkų placdarmo. Ten laikyti ir rotuoti vienetus jau seniai nebuvo didelės prasmės.

Kita vertus, ukrainiečiai šį placdarmą kontroliuoja ugnimi, rusai jo negali užimti. Tęsiasi mūšiai už Dnipro salas.