Tačiau pradėkime nuo padėties Kursko kryptyje.

Ukrainiečių kairysis flangas. Agresorius praneša, jog nuo Gordejevkos dar pasistūmėjo į vakarus bent 4 km ir kontroliuoja Uspenovką (nedidelė gyvenvietė pasienyje). Kiek tame tiesos – sunku pasakyti, tačiau neatmestina, kad rusai palei sieną bando atkirsti ukrainiečių grupuotę nuo tiekimo iš Ukrainos.

Gluškovo rajono pietuose prie Vesioloje tęsiasi mūšiai. Ukrainos pajėgos smūgiavo rusų susitelkimo rajonui mokyklos pastate.

Pranešama, kad smogta bomba „GBU39“, kas indikuoja aktyviai ir efektyviai veikiančią Ukrainos aviaciją, o tai reiškia skylėtą rusų oro gynybą. Tiesa, taip pat tai rodo, kad gyvenvietė ar jos dalis dar yra rusų rankose. Tęsiasi mūšiai prie Medvežjos, čia situacija nėra aiški.

Centras. Kaip praneša „Deep state“, po ukrainiečių pasistūmėjimo į šiaurę už upės Krepna, rusų pajėgos Kremianoje atsidūrė apsupime. Ukrainiečiai jau keletą kartų bandė išvalyti gyvenvietę, tačiau kol kas nesėkmingai.

Anksčiau blokuotą Kremianoje rusai gebėdavo aprūpinti prasiverždami šarvuota technika. Tai parodo ne tobulai Ukrainos vienetų vykdomą gyvenvietės izoliavimą bei iki galo nesuderintą žvalgybos ir ugnies sistemą. Ar dabar ši problema išsispręs – ekspertai stebės situaciją.

Ukrainiečių dešinysis flangas. Agresorius paskelbė užėmęs Borkus. Jei ukrainiečiai iš tiesų neteko Borkų, jiems bus sunkiau kurti tvarų placdarmą palei Pselo upę. Tikėtina, kad rusai ir dešiniajame flange (kaip kairiajame) bandys pasiekti sieną, taip bandant atkirsti Ukrainos pajėgas Kursko kryptyje.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Padėtis Piščanės pleište išlieka sudėtinga, rusai bando jį toliau plėsti. Nepanašu, kad Ukrainos gynėjai spėja reaguoti į okupantų veiksmus, ką jau kalbėti apie galimybę šį pleištą nukirsti kontratakuojant. Ekspertai teigia laikantys kumščius, kad padėtis pasikeistų.

Lymanas. Tęsiasi sunkios kautynės visoje kontaktinėje linijoje, ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Syverskas. Rusai kiek pasigerino savo pozicijas Spirnėje. Tačiau šis ruožas jau ilgus mėnesius eina iš rankų į rankas, tad nieko dramatiško neįvyko.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste rusai bando toliau kirsti kanalą šiauriniame flange. Situacija permaininga, tačiau ukrainiečiai agresoriaus vienetams neleidžia įsitvirtinti užimtose pozicijose. Tęsiasi sunkios kautynės prie Klišijivkos, tačiau patvirtinimo, kad rusai čia pasiekė kanalą, nėra.

Torecko ruožas. Okupantai bando prasimušti į Torecko centrą, tačiau įsitvirtinti jiems nepavyksta – ukrainiečiai ugnies priemonėmis juos išmuša. Tiesa, „niekieno“ teritorija mieste kiek išsiplėtė. Tęsiasi kautynės ir Niu Jorko – Nelipivkos ruože, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusams ir toliau nepavyksta pralaužti Ukrainos vienetų gynybos prie Selydovės, todėl jų atakos stringa ir kituose ruožuose.

Centras. Agresorius iš esmės užėmė Ukrainską ir tęsia atakas Cukurynės – Hyrnyko ruože. Maža to, rusai intensyvina veiksmus ir palei rytinį Vovčos upės krantą – įsitvirtinę Halycynivkoje jie pasiekė Želanne Peršą.

Pasitraukti iš rytinio Vovčos upės kranto ukrainiečiams liko 4 km ruožas, kurį agresorius dengia artilerijos, dronų ir tikėtina aviacijos ugnimi.

Pietinis flangas. Agresorius vysto sėkmę nuo Vodianės į šiaurės vakarus (į Kostjantinivkos užnugarį) bei į pietvakarius link Vuhledaro.

Okupantai pasistūmėjo rytinėse Vuhledaro prieigose. Neatmestina, kad artimiausiu metu rusai bandys pradėti miestelio šturmą iš eigos, puldami iš pietų, rytų bei šiaurės rytų.

Zaporižios ir Pietų kryptyse – be pakitimų.

Agresorius šią naktį dronais atakavo Kyjivą ir jo apylinkes. Iš 56 „Šahedų“ ukrainiečiams pavyko numušti 53. Be to, po vakarykščių rusų aviacijos smūgių Charkive ne tik sužeisti 35 civiliai gyventojai, bet mieste kilo dar ir gaisras.