Bet pradėkime nuo padėties Kursko kryptyje.

Kaip prognozavo ekspertai, tikėtina, Ukrainos pajėgos lygina kontaktinę liniją Liubimovkos – Pogrebkų ruože, t. y., atitraukia dalį pajėgų nuo Olgovkos, mūšiai tęsiasi.

Ukrainiečiai kontratakuoja prie Liubimovkos, galbūt siekdami leisti savo pajėgoms saugiai atsitraukti. Sunkios kautynės tęsiasi Gluškovo rajono pietuose, neaiški padėtis Vesiolojė pietinėse prieigose, rusai ir toliau bando išstumti Ukrainos vienetus už sienos. Tęsiasi mūšiai dešiniajame ukrainiečių flange, permaininga situacija yra ir prie Plechovo.

Charkivo kryptis

Vyksta lokalūs susidūrimai, karščiausia prie Starycos, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Tęsiasi mūšiai visoje kontaktinėje linijoje. Atrodo, kad okupantų Piščianės pleišto pristūmimas prie upės nėra esminis jų prioritetas. Tai suprantama, kadangi iš esmės tai tik formalumas – iki upės liko apie kilometrą. Rusams svarbu išplėsti šį pleištą, todėl tęsiasi jų intensyvios atakos Lozovos ruože. Taip pat agresorius atakuoja ir šiauriniame flange, bandydamas susikurti sąlygas Kupjansko šturmui.

Lymanas. Ukrainos pajėgos atmušė rusų atakas šiauriniame sektoriaus flange. Lokalūs susidūrimai fiksuojami centre ir pietinio flango miškuose.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Okupantai išplėtė pozicijas vakariniame kanalo krante prie Kalynivkos (šiaurinis flangas) ir bando čia įsitvirtinti. Prieš kurį laiką panašioje vietoje agresoriui buvo pavykę kirsti šį kanalą, tuomet ukrainiečiai artilerija ir dronais rusus ten sutaršė.

Ar bus taip ir šį kartą – ekspertai stebės situaciją. Rusams pavyko kirsti kanalą pietiniame flange. Jie perėmė svarbią kelių sankirtą, kurios viena atšaka veda į vakarus link Kostjantinyvkos, o kita – į šiaurės vakarus, link Časiv Jaro Ševčenkos rajono. Tikėtina, okupantai bandys čia pajudėti į priekį įvarant pleištą į miesto gynybą bei iš esmės perskeliant ją į dvi dalis. Aišku, iki to dar toli, bet visgi rusų tikslas gali būti toks.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Ukrainos gynėjai išlaiko užvakar atsiimtas pozicijas Lysivkos – Mykolaivkos ruože, rusai puola visoje kontaktinėje linijoje. Sunkios kautynės vyksta Selydovės rytinėse prieigose, Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Centras. Agresoriui pavyko išplėsti pozicijas prie Cukurynės palei geležinkelį bei įsitvirtinti dalyje vakarinės gyvenvietės. Neatmestina, kad tai visgi sukurs okupantams sąlygas atakuoti į šiaurę, t. y., atverti Selydovės pietinį flangą.

Rusai tęsia puolimą Novoselydivkos – Izmailivkos ruože. Pasirodo vis daugiau ženklų, kad šiame ruože rusų prioritetas – blokuoti Hyrniką iš vakarų, o Cukurynės klausimą okupantai tikisi išspręsti be papildomos pagalbos (greičiausiai jie mano, kad Cukurynės flango apėjimo į šiaurę nuo Novoselydivkos gali ir neprireikti).

Pietinis flangas. Ukrainos pajėgos išlaiko rusų aktyvų spaudimą Ostrivskės – Katerynivkos ruože, link Kurahovės. Tuo tarpu agresoriaus vienetai nuo Vuhledaro kažkiek pasistūmėjo link Bohojavlenkos, tačiau iš esmės tai situacijos nekeičia.

Zaporižios kryptis

Velyka Novosylkos sektoriuje toliau karšta. Rusai išplėtė pozicijas prie Zolota Nyvos ir po truputį spaudžia Ukrainos gynėjų rytinį flangą.

Vis dar neaiški padėtis vakariniame flange – ukrainiečiai teigia, kad jiems pavyko išlaikyti Levadnę savo rankose, tuo tarpu rusai apsiputoję telegramuose žviegia apie čia pasiektą grandiozinę pergalę.

Ir vėl agresoriaus balistinės raketos smūgis Odesos jūrų uosto infrastruktūrai. Šį kartą atakuota buvo dieną. Nefiksuota, kad ukrainiečių oro gynyba būtų apkrauta rusų dronais ar kitomis raketomis kaip anksčiau.

Jau kelinta savaitė rusai Izmailo – Odesos – Mykolaivo ruožą atakuoja priešradarinėmis raketomis „Kh31P“, kurios skirtos naikinti oro gynybos sistemas. Viešoje erdvėje buvo pasirodžiusi nepatvirtinta informacija, kad sunaikinta Ukrainos pajėgų „Patriot“ sistema. Kiek visa ši informacija turi įtakos, sunku pasakyti, bet akivaizdu, kad čia Ukrainos oro gynybai reikia pastiprinimo.