Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai suaktyvino savo veiksmus sektoriuje, Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbia apie čia prasidėjusį agresoriaus puolimą. Intensyviausiai jis spaudžia ukrainiečius šiauriniame flange, pasiekė taktinių laimėjimų į pietus nuo Masjutivkos.

Taip rusai beveik pasiekė Oskilo upę, o tai lemia, jog rytiniame upės krante, ruože Grianykivka–Masjutivka (apie 4 km), Ukrainos gynėjai galėjo atitraukti savo vienetus į dešinį upės krantą.

Žinoma, tai tik spekuliacija žiūrint į žemėlapį – ne daugiau. Tačiau manevrinių vienetų laikymas šiame placdarme dabartinėmis sąlygomis būtų neproduktyvus. Greičiausiai šiame ruože veikia ukrainiečių žvalgai, kurie vakariniame, aukštesniame, krante esantiems Ukrainos pajėgų artilerijos vienetams nurodo taikinius.

Žvelgiant į labiausiai tikėtiną agresoriaus sumanymą, okupantai greičiausiai bando padaryti tai, kas nepavyko ankstesnių puolimų metu, – iš šiaurės priartėti prie Kupjansko, čia sukaustyti gynėjų vienetus ir tada smogti nuo Kislivkos link Kupjansko, priartėjant iš rytų, atakuoti centriniame ruože link tilto per Oskilą (Senkovė) ir tęsti puolimą pietiniame flange link Borovos.

Tarsi patvirtindami šį galimą veiksmų eigos variantą, rusai suaktyvino savo veiksmus Novoselivskėje (centrinis ruožas) ir Kuzemivkoje (pietinis ruožas). Tiesa, CIT yra labai skeptiški dėl rusų galimybių bent ką nors nuveikti šiame sektoriuje.

„Stebėsime situaciją ir mes“, – rašo ekspertai.

Kremina. Į sektorių atvykę įvairaus plauko mobikai ir „Štorm Z“ kaliniai kontaktinėje linijoje keičia gerokai ištaršytus „legendarinius“ desantininkus.

Šviežesnėmis jėgomis okupantai atakuoja Torskės ir Dibrovos ruožuose, tačiau be rezultatų.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Kaip pirmadienį ir spėjo ekspertai, pirmadieninis rusų pasispardymas atsiimant dalį pozicijų Orihovo Vasylivkos ruože buvo laikinas. Ukrainos vienetai persigrupavo ir sukoncentravę ugnį nustūmė įkalnėje bandžiusius įsitvirtinti okupantus.

Prie Berchivkos tęsiasi sunkios kautynės, abi pusės, radusios progą, vykdo atakas. Prie Rozdolivkos keista tyla. Tikėtina, Ukrainos pajėgos persigrupuoja, čiupinėja rusų gynybą ir planuoja tolimesnius veiksmus, o agresoriaus vienetai bando kuo giliau įsikasti.

Karas Ukrainoje

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose esminių pakitimų nėra.

Pietinis flangas. Agresorius soc. tinkluose jau kokį trečią ar ketvirtą kartą „nustūmė“ ukrainiečius nuo Klišijivkos, tačiau šios „pergalės“ ir lieka tik telegramo kanaluose. Ukrainos gynėjai įsitvirtina naujose pozicijose bei nepuola strimgalviais į priekį. Vietoje to pasitelkę artileriją toliau sėkmingai daužo žemumoje esančias okupantų pozicijas ir jų aprūpinimo kelius.

Avdijivka–Marijinka. Pozicinės kautynės šiauriniame Avdijivkos flange, Pervomaiskės ir Marijinkos ruožuose tęsiasi. Kol kas nepanašu, kad prieš kurį laiką atvykę rusų rezerviniai vienetai jau būtų kontaktinėje linijoje, tad, tikėtina, šiame ruože rusų spaudimas gali intensyvėti.

Zaporižios kryptis

Orihivas. Pjatychatkai–Žerebjankai. Pirmadienį persigrupavę Ukrainos gynėjai pratęsė gerus darbus prie Kamenskės. Jie 500–700 m nustūmė rusus nuo gyvenvietės ir po truputį lygina kontaktinę liniją. Tai palengvins prie Žerebjankų puolančių ukrainiečių darbą.

Robotynė. Šį kartą šiaurės rytinėse gyvenvietės prieigose Ukrainos vienetams pajudėti į priekį nepavyko, kalva lieka „niekieno žemėje“. Kita vertus, jie tęsia puolimą palei kelią Orihivas–Polohai, ukrainiečiams čia pavyko pastumti rusus prie Novopokrovkos gyvenvietės.

Didžioji Novosilka. Panašu, rusai toliau linkę kišti galvą į kilpą ir nematyti, kas dedasi aplinkui. Jie toliau „didvyriškai“ atakuoja šiaurės rytinėse Prijutnės prieigose bei dar šiek tiek pasistūmėjo. Kol jie ragais remiasi į vandens kliūtį, ukrainiečiai puola šiaurinėse Prijutnės prieigose, dar pasistūmėjo šiaurinėse ir šiaurės vakarinėse Staromajorskės prieigose.

Taip pat puola kitoje Mokry Jalio upės pusėje esančią Urožainę bei smagiai stuktelėjo okupantus ruožo pietvakariuose prie Malinivkos (link Novozlatopilio).

Pietų kryptis

Ukrainiečiai nepalieka Krymo ramybėje – įvykdė didelę ataką dronais. Rusai skelbia, kad jiems pavyko sunaikinti arba EW priemonėmis pasodinti 32 dronus.

Dabar Ukrainos pajėgos turi geresnį supratimą, kaip išdėstyta agresoriaus oro gynyba bei jo EW priemonės. Tikėtina, po smūgio Krymo tiltui ukrainiečiai sieks apšaudyti pusiasalyje likusias okupantų atsargas ir kapos jų logistines arterijas.

Kairiajame Dnipro upės krante tęsiasi mūšiai. Rusai soc. tinkluose skelbia, kad Ukrainos gynėjai pagrindines savo pastangas nuo Antonivkos tilto kreipia vakariau link Gola Prystanės. Čia esančiose salose ir kairiajame upės krante taip pat yra formuojami nedideli ukrainiečių placdarmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)