Bet pradėkime nuo situacijos Kursko kryptyje.

Ukrainiečių kairysis flangas. Obuchivkos – Liubimovkos ruože – be pakitimų. Nors informacijos trūksta, tačiau vertinant abipusę tylą, panašu, kad rusų puolimas yra įstrigęs.

Gluškovo rajono pietuose tęsiasi mūšiai, pakitimų kontaktinėje linijoje nefiksuota. Nors agresorius išsižadėjo savo ankstesnių žodžių, kad ukrainiečiai veikia Volfino apylinkėse (vakarinė ruožo dalis), tačiau čia fiksuojamas agresoriaus artilerijos darbas. Tad, tikėtina, kad ukrainiečiai visgi šiose apylinkėse veikia.

Centras. Rusai ir toliau atakuoja KAB ukrainiečių priešakines pozicijas Žuravliuose – Pogrebkuose – Martynovkoje. Fiksuojamas ir galingiausių „FAB3000“ naudojimas. Ukrainos vienetai išlaiko pozicijas bei atakuoja nuo Martynovkos link Bolšoje Saldcskoje.

Charkivo kryptis

Ukrainos GUR SOP paskelbė galutinai išvalę Agregatų gamyklos teritoriją Vovčanske ir perduoda ją kitiems Ukrainos pajėgų vienetams.

Ekspertai primena, kad jau kurį laiką okupantų vienetai čia buvo atkirsti pirmiausia artilerijos ir dronų ugnimi, o po to objektas blokuotas Ukrainos vienetais.

Pati Agregatų gamyklos teritorija yra ant šiaurinio Vovčios upės kranto, dabar ukrainiečių placdarmas čia nėra didelis, kas gali apsunkinti šioje vietoje esančių Ukrainos pajėgų aprūpinimą. Reikia tikėtis, kad ukrainiečiai toliau plės savo pozicijas šiauriniame krante, nes tam potencialo yra.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Nepanašu, kad rusams būtų pavykę pasiekti Oskilo upę (to nepatvirtina nei ukrainiečių, nei agresoriaus kanalai).

Tačiau tendencija yra tokia, kad, tikėtina, rusams tai gali pavykti padaryti dar šią savaitę. Maža to, okupantai toliau intensyvina savo operacijas šiauriniame flange bei galimai ruošiasi Kupjansko puolimo operacijai. Jų atakos fiksuojamos Kučerivkoje, t. y., rytinėse Kupjansko prieigose, kelyje Svatovė – Kupjanskas.

Karas Ukrainoje

Kadangi nuo šios gyvenvietės iki kontaktinės linijos apie 5 km, tikėtina, kad tai yra rusų žvalgyba mūšiu nedideliais padaliniais. Tačiau bendra tendencija yra prastoka.

Lymanas. Tęsiasi rusų atakos visoje kontaktinėje linijoje, bet didžiausią dėmesį agresorius ir toliau skiria šiauriniam flangui (Makijivka – Nevskė).

Syverskas. Agresorius pabandė kirsti Bachmutkos upę, įžengti į Fedorivką ir pradėti lipti į aukštesnįjį vakarinį upės krantą. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas, tačiau labai tikėtina, kad norėdami stumtis į šiaurę link Syversko, okupantai čia intensyvins savo veiksmus.

Donecko kryptis

Torecko ruožas. Tęsiasi sunkios kautynės rytinėje Torecko dalyje, nedideli rusų vienetai ir toliau veikia miesto centre. Taip pat sudėtinga situacija vystosi Nelipivkos – Niu Jorko ruože.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai toliau bando išplėsti savo placdarmą šiauriniame Žuravkos upės krante. Be to, agresorius suintensyvino artilerijos smūgius Selydovėje bei sugebėjo pasistūmėti rytinėse miestelio prieigose (tikėtina, buvo užimta Mychailivka). Rusų telegramo kanaluose teigiama, kad tai ženklas apie netrukus prasidėsiantį Selydovės miesto šturmą.

Centras. Ukrainos pajėgos toliau nagais yra įsikibusios į Cukurynės – Hyrnyko ruožą, tęsiasi sunkios kautynės. Tuo tarpu Ukrainos gynėjai po truputį užleidžia pozicijas rytiniame Vovčos upės krante bei galbūt traukiasi į Cukurynės – Hyrnyko ruožą.

Pietinis flangas. Agresorius artilerija, termobarinėmis sistemomis ir aviacija lygina su žeme Vuhledarą, gynėjų padėtis sunki. Okupantai dar išplėtė savo pozicijas vakariniame flange. Tikėtina, rusai bandys judėti link Novoukrainkos, taip siekdami suardyti ukrainiečių planus sukurti gynybą naujame ruože (Novoukrainka – Bohojavlenkos pietuose esančios kalvos – Katerinivka).

Zaporižios ir Pietų kryptyse – be esminių pakitimų.

Visų numušti nepavyko

Praėjusią naktį agresorius Ukrainos teritoriją atakavo balistine raketa „Iskander M“, dvejomis raketomis „Kh59“, viena nenustatyto tipo raketa bei net 81 dronu „Šahed“.

Ukrainos oro gynybai pavyko numušti 66 dronus, bet panašu, jog visos raketos nebuvo numuštos. Sprogimai fiksuoti Charkive, Slovianske ir Poltavosje. Rusai aviacija vėl smūgiavo Zaporižiai, šį kartą neapsieita be aukų – bent vienas civilis žuvo ir yra sužeistų. Dienos metu okupantai KAB smogė Charkivo gyvenamajam rajonui, deja, ir čia yra aukų.