Kaip ir spėjo ekspertai, dėl savo nesėkmių Kursko kryptyje agresorius surengė didesnio masto kombinuotą smūgį Ukrainos pajėgų gynybos gilumoje.

Tarp taikinių – ir sostinė Kyjivas. Ukrainiečiams iš 57 „Šahedų“ pavyko numušti 53, taip pat rusai smūgiavo Šiaurės Korėjos balistinėmis raketomis KN23 (mažiau efektyvesnis „Iskander“ variantas).

Neatmestina, kad tai dar ne pabaiga ir artimiausiu metu galima laukti platesnio spektro kombinuotų smūgių („Kinžalai“, iš povandeninių laivų leidžiami „Kalibrai“, „Kh101“ ir, žinoma, „Iskanderiai“, remiami „Šahedų“).

A. Lukašenkos režimas demonstruoja, kaip perkelia pajėgas prie sienos su Ukraina. Įsipareigojimai „sąjunginei“ valstybei ir V. Putino duoti kreditai reikalauja „kažką daryti“, o taip pat ir savo auditorijai reikia parodyti, kad jie neva yra saugūs.

Kita vertus, tai nėra kažkas naujo, nes tam tikri Baltarusijos vienetai pastoviai yra prie sienos su Ukraina nuo pat plataus masto karo pradžios.

Kursko kryptis

Agresorius ir toliau veikia padrikai, sąveika yra žemiau grindjuostės, žvalgyba neefektyvi, elektroninė kova skylėta, tad ir sprendimai vėluoja.

Ukrainiečių kairiajame flange tęsiasi sunkūs mūšiai prie Korenevo.

Ekspertai anksčiau teigė, kad rusams būtų labai skausminga, jei ukrainiečiai persikeltų per Krepnos upę. Sekmadienį agresoriaus „gynybos“ ministerija skelbia apie „didvyriškai“ atmuštas ukrainiečių atakas šiaurinėje šios upės pusėje (Žuravliai). Panašu, Korenevo miestelį iš tiesų bandoma apeiti ne tik iš rytų, bet mūšiai vyksta ir jo užnugaryje (šiaurėje) – rusai praneša apie susidūrimus prie Tolpino gyvenvietės.

Centre – be esminių pakitimų, konkreti kontaktinės linijos vieta nėra aiški, operacijos rajoną gaubia „karo rūkas“ (situacija dinamiška, informacijos trūksta).

Agresorius visą dieną ramina, kad ukrainiečių dešiniajame flange prie Belajos gyvenvietės „gal truputi kažkas ir vyksta, bet čia nieko tokio“. Ukrainiečiai tyli.

Charkivo kryptis

Tęsiasi rutininiai mūšiai, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Tas atvejis kai ekspertai nemėgsta būti teisūs, bet taip jau yra. Prieš porą dienų jie numatė, kad sąlyginis štilis sektoriuje bus laikinas, o atrodytų kvailos okupantų atakos Lymano šiauriniame flange buvo bandymas prikaustyti Ukrainos vienetus, taip laimint rusams laiko Kupjansko sektoriuje.

Panašu, agresoriaus pergrupavimas Kupjansko sektoriuje yra baigtas, nes jis suintensyvino veiksmus, sugebėdamas išplėsti savo pozicijas Tabaivkos – Piščianės – Berestovės – Miasožarivkos ruože. Tokiu būdu rusai dar šiek tiek priartėjo prie savo tikslo – Oskilo upės (Senkovės – Borovos ruože).

Lymanas. Tęsiasi rusų atakos šiauriniame flange, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Syverskas. Tęsiasi mūšiai Spirnėje ir prie Pereiznės, Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste – be pakitimų, ukrainiečiai neišleidžia rusų iš rytinės kanalo dalies.

Torecko ruožas. Rytiniame flange Ukrainos gynėjai buvo priversti kažkiek atsitraukti Družbos gyvenvietės prieigose, tęsiasi sunkios kautynės prie terikonų. Pietiniame flange – be pakitimų.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Agresorius toliau tęsia puolimą. Aviacijos pagalba labai aktyviai bando pajudėti nuo Želanės į pietvakarius, bet jau antra diena Ukrainos vienetams pavyksta sulaikyti okupantų puolimą. Tačiau rusai toliau stumiasi į vakarus Hrodivkos – Ivanivkos ruože, taip artėdami prie Pokrovskp.

Centras – be pakitimų.

Pietinis flangas. Agresorius intensyviai atakuoja Pobedos – Konstjantinivkos ruože, t.y. bando Konstjantinivką užiminėti ne tik iš rytų (nuo Paraskovijivkos), bet ir iš šiaurės rytų (nuo Pobedos).

Ukrainiečių 79-oji desanto šturmo brigada bei kiti vienetai toliau daužo okupantus ir laiko pozicijas.

Zaporižios ir Pietų kryptys – be esminių pakitimų