Ukrainos pajėgos sėkmingai atakavo rusų oro gynybos sistemą „S300“ prie Mariupolio. Beje, taikinį ATACMS rado ir smūgio rezultatus leido įvertinti ukrainiečių dronas giliame rusų užnugaryje – ukrainiečiai sėkmingai naudoja jau matytą rusų taktiką. Taigi, šį žaidimą galima žaisti dviese, įvarčiai jau krenta ir į rusų vartus.

Charkivo kryptis

Situacija iš esmės nepakitusi, tęsiasi sunkūs mūšiai Vovčansko ir Lypcių sektoriuose. Žvelgiant bendrai, vyksta kova už iniciatyvą.

Rusams šios tendencijos akivaizdžiai nepatinka, tad jie bando vėl primesti savo mūšio ritmą. Tikėtina, tikslas yra ne tiek užimti Vovčanską (nes pasiekti Charkivą nėra realu), kiek vėl užkaitinti įtampą šioje kryptyje, kad tai okupantams duotų teigiamą efektą kituose sektoriuose.

Matant, kad agresorius suintensyvino operacijas Kupjansko sektoriuje, jam kritiškai svarbu, kad Ukrainos pajėgų rezerviniai vienetai būtų sukoncentruoti kitur. Ukrainiečiams neatiduodant iniciatyvos į rusų rankas ir neleidžiant jiems stumtis prikaustyti ukrainiečių rezervus bus sunku.

Yra ir kita medalio pusė. Svarbu Ukrainos gynėjams nepersistengti bandant trūks plyš išmušti rusus iš Charkivo krypties, aukojant svarbius savo rezervus ir resursus.

Tikėtina, rusams visai tiktų VEV (veiksmų eigos variantas) jei nuo Lypcių ir Vovčansko jie būtų nustumti prie sienos, bet už tai Kupjansko sektoriuje pasiektu Oskilo upę (Senkovės – Borovos ruože).

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai spaudžia Ukrainos vienetus šiauriniame (Synkivka – Petropavlivka) bei pietiniame flanguose (Stelmahivka). Pagal žanro klasiką artimiausiomis dienomis turėtume pamatyti bandymą prasilaužti centriniame ruože.

Lymanas. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas šiauriniame flange, taip pat tęsiasi susidūrimai kituose ruožuose. Ukrainiečiai pereidinėja į kontratakas.

Syverskas. Išlieka sudėtinga padėtis, okupantai karštligiškai bando pasistūmėti nuo Rozdolivkos link Syversko.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Ukrainos pajėgos toliau laiko agresorių rytinėje kanalo pusėje ir neleidžia jam pasistūmėti. Dabar rusai patys kenčia nuo savo darbo – mėnulį primenanti vietovė (rusų artilerijos ir aviacijos beveik su žeme sulyginti namai) rusų pajėgas ukrainiečių artilerijai ir dronams paverčia gerais taikiniais. Tai neleidžia okupantams sukaupti vienetų ir pradėti pilnavertį šturmą.

Torecko ruože rusams nesiseka pasistūmėti rytiniame flange, fiksuojamas mūšių intensyvumo sumažėjimas. Tuo tarpu pietiniame flange (Niu Jorkas) rusai bando plėsti savo pleištą, tačiau Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas bei neleido agresoriui įsitvirtinti „niekieno“ teritorijoje.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Situacija išlieka prasta – rusai dar kelis šimtus metrų pajudėjo link upės Vovča Novoselyvka Peršos pietuose esančioje „niekieno“ teritorijoje. Taip pat sunkios kautynės tęsiasi Vozdvyženkos ruože.

Zaporižios kryptis

Tęsiasi abipusės atakos Urožainės ruože, taip pat neliūdna ir Robotynės pleište. Kontaktinė linija – be pakitimų.

Pietų kryptis

Tęsiasi mūšiai dėl Dnipro upės salų.