Pavyzdžiui, teigiama, neva rusai privertė bėgti ukrainiečius, o vaizdo įraše matomas tik vienas kitas ukrainietis, atakuojamas rusų dronų. Arba skelbiama apie galingą Ukrainos vienetų kontrataką, tačiau vaizdo įraše matome šešis nukautus rusų karius ir užimtą vieną apkasą.

Taigi, informaciją reikėtų vertinti atsargiai. Tačiau yra iškalbingų momentų. Ukrainos 47-osios mechanizuotos brigados kariai pasidalino vaizdais, kaip dronu sunaikina rusų „BMP3“.

Kaip ir nieko ypatingo, tačiau atkreipkite dėmesį – šalia kontaktinės linijos važiuoja vieniša „BMP3“. Tuo tarpu rusai skelbia, kad jie didelėmis pajėgomis taršo ukrainiečių vienetus. Kaip matome, viskas gerokai sudėtingiau ir rusai taip pat susiduria su pajėgų trūkumu.

Charkivo kryptis

Ukrainos gynėjai įsitvirtina šiomis dienomis atsikovotose pozicijose šiaurinėse Lypcių prieigose. Tęsiasi mūšiai Starycos ruože (Vovčansko vakarinis flangas).

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Agresoriaus pastangos Lozovos ruože priartėti prie savo placdarmo susikūrimo nebuvo sėkmingos, sunkūs mūšiai tęsiasi visoje kontaktinėje linijoje.

Lymanas. Šiauriniame flange agresorius bando sujungti savo pajėgas esančias Makijivkoje ir Nevskėje, taip pasigerinant savo padėti prie Žerebeco upės. Jam pavyko čia kažkiek pasistūmėti.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Okupantai išlaiko nedidelius, bet pavojingus placdarmus šiauriniame ir pietiniame Časiv Jaro flange. Sunkūs mūšiai vyksta piečiau prie Andrijivkos, situacija permaininga, rusai bando judėti link Bila Horos ir perskelti Časiv Jaro sektorių į dvi dalis.

Agresoriui pavyko įsitvirtinti šiauriniame Niu Jorko pakraštyje, iš čia jie intensyvina savo operacijas Nelypivkoje bei link Leonidivkoje.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai aktyvina puolimą Selydovėje. Jie sugebėjo pasistūmėti šiaurinėse ir rytinėse jos prieigose. Tuo tarpu ukrainiečiai neleido agresoriui veržtis nuo Cukurynės palei geležinkelį link Vyšnevės, tačiau okupantai tikrai dar bandys tą daryti ne kartą.

Centras. Rusams pavyko prasiveržti tarp Cukurynės ir Hyrniko, jie pasiekė kelią Izmailivka – Novoselydovė. Rusų aviacija jau pradėjo mėtyti KAB Novoselydovėje, tad, tikėtina, agresoriaus vienetų puolimas čia tik intensyvės.

Tai smarkiai komplikuoja Hyrniko gynybą. Jei rusai kirs šį kelią, jiems atsivers galimybė ne tik blokuoti Hyrniką iš vakarų, bet įgyti ir daugiau pranašumo. Galimas rusų tikslas – pietinėse Hyrniko prieigose esantys du terikonai. Jei čia okupantams pavyktų pasistūmėti, jie užvertų atsitraukimo kelią rytiniame Vovčos krante besikaunantiems Ukrainos vienetams.

Pietinis flangas. Labai sunkios kautynės vyksta Ostrivskės – Katerynivkos ruože. Rusai sugebėjo šiek tiek pasistūmėti.

Zaporižios kryptis

Sunkūs mūšiai tęsiasi rytiniame (Zolota Nyva) ir vakariniame (Levadnė) flange. Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas.

Rusai tęsia smūgius

Rusai tęsia smūgius dronais „Šahed“ Ukrainos karinei ir civilinei infrastruktūrai. Atakuota jau iš įprastų vietų – Oriolo, Kursko ir Krasnodaro sričių. Iš 56 „Šahedų“, ukrainiečiams oro gynybos ir EW priemonėmis pavyko numušti 49.

Ukrainos pajėgos atakavo taikinius Dzhankojuje (Krymas). BDA kol kas nežinomas.