Jei ankstesnėmis dienomis iš virš Juodosios jūros skrendančių orlaivių rusai į Ukrainos miestus leido po vieną antiradarinę raketą „Kh31P“, tai šį kartą tokių raketų paleista šešios.

Atsižvelgiant į tai, kad šios raketos šūvio nuotolis neviršija 110 km, labiausiai tikėtina, kad šių smūgių taikinys yra Odesa. Arba visas ruožas nuo šio miesto iki Rumunijos sienos, kur, gali būti, keliauja vakarietiška parama.

Ne veltui juk „Šahedai“ „netyčia“ į Rumunijos teritoriją įskrido – testuoja.

Tai indikuoja, kad siekdami susilpninti ukrainiečių oro gynybą šiame ruože, rusai gali rengti didelio masto kombinuotą smūgį ruože Odesa – Izmajilas.

Naktį agresorius Ukrainos teritoriją atakavo balistine raketa „Iskander M“, 25 „Šahedais“ (20 numušta), keliomis „S300“ raketomis. Dieną rusai smogė dar vienu „Iskander“ Dniprui.

Praėjusią naktį Belgorodo srityje, kelyje Novyj Oskolas – Valuiki nuo bėgių nuverstas krovininio traukinio sąstatas. Agresoriaus teigimu, bėgiai buvo susprogdinti. Ekspertai primena kad Valuikai – svarbus rusų logistinis punktas ir geležinkelio mazgas, aprūpinantis Kupjansko sektorių.

Kursko kryptis

Tęsiasi rusų atakos kairiajame ukrainiečių flange.

Nepanašu, kad rusams pavyksta vystyti sėkmę, fiksuotas rusų aktyvumas tik prie Snagosto, tačiau situacija išlieka dinamiška. Ukrainos pajėgos visą dieną rengė lokalias atakas iš Sumų rajono per sieną Gluškovo rajone Vesioloje ruože.

Karas Ukrainoje

Neatmestina, kad rusams išlaikant aktyvumą ukrainiečių kairiajame flange, Ukrainos pajėgos gali bandyti didesnėmis pajėgomis įžengti į Gluškovo rajoną ir taip siekti atitraukti agresoriaus pajėgas nuo Snagosto – Korenevo ruožo.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Tęsiasi sunkūs mūšiai Synkivkoje (šiaurinis flangas) ir Piščanės – Lozovos – Andrijivkos ruože. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Lymanas. Agresorius toliau koncentruoja pastangas šiauriniame flange ir bando paremti savo veiksmus Kupjansko sektoriuje.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste tęsiasi mūšiai, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Torecko ruožas. Tęsiasi sunkūs mūšiai Torecko rytiniame pakraštyje bei Niu Jorko – Nelipivkos ruože, ukrainiečiai neleido rusams pasistūmėti.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai tęsia operacijas Novohrodyvkos flanguose. Jie toliau bando plėsti pozicijas į vakarus link Lysivkos, tačiau šį kartą ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Bet rusams pavyko pasistūmėti į pietus link Marynivkos. Tai leidžia rusams artėti link Selydovės (į pietus, pietvakarius), bei išplečia agresoriaus galimybes stumtis į vakarus – šiaurės vakarus link Dačenskės– Lysivkos.

Centras. Situacija Ukrainsko – Hirnyko ruože prastėja. Agresorius nuo Memryko pralaužė ukrainiečių gynybą ir apėjo Ukrainsko iš šiaurės.

Dabar ši gyvenvietė blokuota iš šiaurės, rytų ir pietų. Vis didėja poreikis rengti dirvą rytiniame Vovčos krante besikaunančių ukrainiečių vienetų atsitraukimui į vakarinį krantą.

Pietinis flangas. Tęsiasi sunkūs mūšiai Vuhledaro šiaurės rytiniame flange. Ukrainiečiai vis dar nepatvirtina, kad rusai įsitvirtino Vodianėje, tačiau situacija išlieka sudėtinga.