Taip pat pripažįstama, kad rusų oro gynybos priemonės ne tai, kad nebuvo efektyvios, bet išvis nebuvo inicijuotos.

Charkivo kryptis

Okupantai „Iskander“ raketa smūgiavo Charkivo miesto prieigose, yra civilių aukų. Kontaktinėje linijoje esminių pakitimų nėra.

Tiesa, pasirodė informacija, kad šioje kryptyje agresorius sustiprino savo grupuotę dviem oro desanto pulkais. Jei taip, tai artimiausiu metu galime pamatyti agresoriaus puolimo operacijų suintensyvėjimą.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Tęsiasi rusų lokalios atakos, jie teigia užėmę porą kaimų, tačiau informacija nėra patvirtinta.

Lymanas. Okupantai suaktyvino puolimo operacijas Ternų – Torskės ruože bei pietinio flango miškuose. Nepaisant to, Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas ir galbūt ruošia kontratakas.

Karas Ukrainoje

Syverskas. Neatmestina, kad vienas iš rusų desantininkų pulkų, permestų į Charkivo kryptį, yra iš 106-osios oro desanto divizijos. Šios divizijos vienetai veikia Syversko kryptimi, tad jei informacija apie pergrupavimą yra teisinga, tai paaiškintų agresoriaus puolimo operacijų intensyvumo sumažėjimą. Agresorius bando sąlyginį štilį sektoriuje kompensuoti aviacijos smūgiais (ukrainiečių pozicijos atakuojamos KAB).

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Šiaurinis flangas. Vyksta sunkios kautynės, tačiau rusai ir toliau negali pasistūmėti link kanalo.

Centras. Agresorius išplėtė savo pozicijas prie Ivanivskės, tačiau negali kirsti kanalo ir įsitvirtinti vakariniame jo krante. Beje, vienas iš Charkivo kryptyje pasirodžiusių desantininkų pulkų, tikėtina, yra iš Časiv Jarą šturmuojančios 98-osios oro desanto divizijos. Jei taip, tada įdomu, ar agresorius turės kuo jį pakeisti Časiv Jaro sektoriuje ir ar nesumažės čia rusų puolimo tempas.

Pokrovskas – Vuhledaras. Pasirodė informacija, kad ukrainiečiai numušė per drąsiai prie kontaktinės linijos priartėjusį rusų Su25. Deja, tai vienintelės geros žinios iš šio sektoriaus.

Šiaurinis flangas. Ukrainos gynėjams nepavyksta sustabdyti okupantų jų pagrindinių pastangų kryptyje. Rusai ir toliau juda į priekį Novopokrovskės – Umanskės ruože (vakarinis ruožas), sunki padėtis ir prie Novoaleksandrivkos (šiaurinis ruožas).

Centras. Tęsiasi kautynės Umanskės – Karlivkos – Netailovės ruože. Kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pietinis flangas. Rusai įsitvirtina vakar užimtose pozicijose pietinėse Vuhledaro – Kostjantinivkos kelio prieigose. Mūšiai tęsiasi ir kituose ruožuose.

Zaporižios kryptis

Agresorius dar šiek tiek pasistūmėjo į šiaurę nuo Staromajorskės. Neatmestina, kad rusai atnaujins operacijas prie Urožainės ir taip sieks judėti ne tik vakariniu Mokry Jalio upės krantu (kur yra Staromajorskė), bet ir rytiniu.