Tačiau pradėkime nuo situacijos Kursko kryptyje.

Esminių pakitimų nėra, tęsiasi susidūrimai įprastiniuose ruožuose. Agresoriaus teigimu, mūšiai prie Korenevo ruožo įgauna pozicinį pobūdį. Tačiau žinant, kad agresoriui vis dar yra keblumų sukuriant tvarią gynybinę liniją, ta sąlyginė ramybė (jei ji yra) gali būti susijusi su Ukrainos vienetų persigrupavimu.

Charkivo kryptis

Tęsiasi lokalūs susidūrimai Lypcių ir Vovčansko ruožuose, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Okupantai toliau bando nuo Piščanės ir Andrijivkos ruožų pasistūmėti link Lozovos, tačiau Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Lymanas. Tęsiasi intensyvūs mūšiai šiauriniame flange, tačiau daužymas galva į sieną rusams nepadėjo – ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Donecko kryptis

Torecko ruožas. Rusams nepavykstant pasistūmėti Torecko rytiniame pakraštyje, tad agresorius suaktyvino operacijas nuo Družbos į šiaurės vakarus link Dylivkos.

Okupantai kažkiek pasigerino savo pozicijas Družboje palei geležinkelio liniją. Neatmestina, kad pamatę rusų vienetų sėkmę atakuojant palei geležinkelį Pokrovsko šiauriniame flange, agresorius ir čia gali bandyti į priekį stumtis palei šią transporto arteriją į šiaurės vakarus. Kaip jau ne kartą minėjo ekspertai, tikslas – iš šiaurės apeiti Torecką bei išeiti ukrainiečių grupuotei Klišijivkoje – Kurdiumivkoje į užnugarį.

Pietiniame flange rusai kirto kelią Sucha Balką – Niu Jorką, taip užbaiginėdami pastarojo miesto užėmimą. Okupantai tokiais veiksmais kuria sau sąlygas tolimesniam judėjimui link Sucha Balkos, su tikslu atverti vakarinį flangą prie Torecko.

Dabar jau jie gali atakuoti gyvenvietę iš rytų palei kelią. Tačiau tai būtų gana savižudiškas veiksmas, kadangi tokiu atveju rusai atakuotų frontu į vandens kliūtis ir aukštumas. Žinoma, su sąlyga, kad ten įrengta tvirta Ukrainos pajėgų gynyba, o vietovė yra prišaudyta Ukrainos artilerijos.

Taigi, yra tikėtina, kad rusai atakuos ne tik iš rytų, bet ir suintensyvins puolimą iš pietryčių nuo Panteleimonivkos siekdami apeiti aukštumas. Tiesa, ir čia rusų neturėtų laukti lengvesnis pasivaikščiojimas – prieš juos bus aukštumose ir palei vandens kliūtis įrengta ukrainiečių gynyba.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Kontaktinė linija išlieka gana stabili, nors rusai ir toliau intensyviai puola. Savo ruožtu Ukrainos gynėjams pavyko sugrįžti į „niekieno“ teritoriją rytiniame Selydovės gyvenvietės pakraštyje ir ten įsitvirtinti. Dabar ukrainiečių pozicijos eina palei vandens kliūtis, kas jiems palengvins gyvenvietės gynybą.

Centras. Tęsiasi sunkūs mūšiai palei Vovčos upę. Okupantai toliau bando atakuoti nuo Krasnohorivkos į vakarus. Ukrainiečiai abiejuose šiuose ruožuose neleido rusams veržti apsupties žiedo.

Pietinis flangas. Rusai nuo Prečistivkos kol kas nesiveržia (ar negali prasiveržti) į šiaurę per Kašlahačo upę, o vietoje to puola toliau į vakarus link Zolota Nivos.

Ar tai yra bandymas platesniu frontu blokuoti ukrainiečių vakarinį Vuhledaro flangą? O gal rusai žiūri toliau ir bandys sukomplikuoti ukrainiečių padėtį Zaporižios kryptyje Velyka Novosylkos sektoriuje?

Nuo Zolota Nivos iki Velyka Novosylkos – 11 km, tai jei rusams pavyktų čia pasistūmėti, jų artilerija pasiektų šią gyvenvietę. Be to, užėmus Zolota Nivą kiltų problemos ukrainiečių rytiniam flangui Velyka Novosylkos sektoriuje. Taigi, gali būti, kad okupantai testuos abu variantus ir žiūrės, kuris iš jų (o gal ir abu vienu metu) turės perspektyvą.

Tęsiasi Rusijos smūgiai Ukrainoje

Naktį atakuota 78 dronais „Šahed“, 60 iš jų ukrainiečiai numušė, o penkiolika, tikėtina, dėl EW veiklos nukrito nepasiekę taikinių.

Rusai smogė viena raketa „Iskander M“, kuri, tikėtina, praėjo pro oro gynybą. Rusų dronai bandė pasiekti objektus didžiojoje dalyje Ukrainos teritorijos, tačiau sprogimai girdėti buvo tik Sumų (Kursk krypties užnugaris), Dnipre ir Pavlohrade (Donecko krypties užnugaris). Savo ruožtu Ukrainos pajėgos jūriniais dronais atakavo Novorosijisko uostą.