Reikia tik priminti, kad tai pasekmė šios brigados karių artimųjų kreipimosi dėl didelių netekčių šioje brigadoje bei jai priskirtuose vienetuose. Brigada veikia Karlivkos – Nevelskės – Krasnohorivkos ruože.

Ekspertai mano, kad tai labai blogas ženklas.

Ne todėl, kad artimieji rūpinasi savo vyrais ir kelia klausimus. Blogai, nes situacija pasiekė tokią ribą, kada žmonės iš šalies gali daryti įtaką operacijoms bei vienetų rutinai. Karo metu geriausia, kad informacija apie vadų nekompetenciją, nepagrįstai didelius nuostolius ar, pavyzdžiui, vykdomus tyrimus vyktų kariuomenės viduje apie rezultatus, esant poreikiui, informuojant visuomenę kai sprendimai jau priimti.

Kai prasideda visuomenės kišimasis, tiesioginis vadų vertinimas (net ir pagrįstas), tada atsiranda erdvė ne tik tuo piktnaudžiauti („jau dvi dienas nėra žinutės iš mano vyro, reikia keisti brigados vadą“), bet ir tuo pasinaudoti priešui – nuo bandymų kompromituoti gerai kovojančius vienetus bei jų vadus ar, pavyzdžiui, per propagandą gąsdinti visuomenę apie jų artimųjų žūtis iki bandymo pasinaudoti chaosu, surengiant netikėtas atakas. Visa tai kainuoja labai brangiai, o mokama brangiausia valiuta – krauju.

Šiuo atveju, panašu, kad kitos išeities nebuvo, tačiau reikia tikėtis, kad ukrainiečiai pamoką išmoks. Šiuo metu viešoje erdvėje taip pat yra diskutuojama apie panašaus pobūdžio bėdas dar keletoje brigadų.

Charkivo kryptis

Ukrainos pajėgos bando vystyti lokalią sėkmę prie Hlybokės (Lypcių sektorius), tačiau kol kas pasistūmėti nepavyksta. Rusai taip pat šiame sektoriuje vykdo atakas. Sunkios kautynės tęsiasi Vovčanske, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusų puolimo mastai Synkivkos, Tabaivkos ir Stelmahivkos ruožuose nemažėja, tačiau pajudėti į priekį jiems nepavyksta.

Lymanas. Ukrainos pajėgos nebeleidžia rusams pasistūmėti Makijivkos – Nevskės ruože. Mūšiai tęsiasi ir kituose ruožuose.

Syverskas. Sunki padėtis Rozdolivkos šiaurinėse prieigose, tačiau ukrainiečiai neužleidžia pozicijų. Taip pat agresorius atakuoja link Vyjimkos bei prie Bilohorivkos.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Okupantai bando atakuoti prie Kalynivkos, padėtis permaininga. Tuo tarpu Torecko ruože rusams pavyko išplėsti savo pozicijas rytiniame flange. Agresorius įžengė į Zaliznę. Svarbi ne tik pati gyvenvietė, bet ir jos vakariniame pakraštyje esanti aukštuma (terikonas). Ji svarbi, jei rusai tikisi pradėti Torecko šturmą.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai mažais žingsneliais toliau stumiasi į vakarus link Vovčos upės. Taip pat agresorius tęsia puolimą į šiaurės vakarus link kelio Pokrovsko – Kostjantinivkos.

Pietiniame flange sunkūs mūšiai vyksta įprastuose ruožuose. Kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Zaporižios kryptis

Rusai bando vystyti sėkmę Urožainėje, tęsiasi sunkios kautynės.

Pietų kryptis – be pakitimų.

Ukrainos pajėgos įvykdė smūgius Kryme. Nors agresorius giriasi numušęs visus dronus, tačiau buvo fiksuoti sprogimai kariniame dalinyje prie Sevastopolio.

Okupantai, savo ruožtu, raketomis surengė smūgius Odesoje ir Mykolajive.