Turbūt Ukrainos pajėgos taip siekia apsaugoti savo logistiką ne tik nuo rusų diversantų pasalų, kiek nuo žvalgų, kurie užvestų rusų raketas ant Ukrainos vienetų ir logistikos, judančios į Kursko kryptį.

Tai, tikėtina, palengvins kovą su agresoriaus dronais, kurie aukštai kabėdami virš objektų užvedinėja rusų ugnies priemones.

Ukrainiečių kairysis flangas. Panašu, ukrainiečiai pasiekė Obščij Kolodeco gyvenvietę. Ji yra 28 km nuo sienos, tačiau svarbiau yra tai, kad šis kaimelis yra vos už 2 km nuo geležinkelio atkarpos Lgovas – Kerenevo.

Sunku pasakyti, ar šia logistine arterija dar vyksta rusų tiekimas į Kerenevo, tačiau jei jos prieigose veikia ukrainiečiai akivaizdu, kad aprūpinimas ja yra apribotas.

Fiksuojamas ukrainiečių aktyvumas prie Snagosto. Neatmestina, kad, keletą pastarųjų dienų intensyviau bandę apeiti Korenevo iš šiaurės rytų, dabar ukrainiečiai galimai bando aktyvinti veiksmus pietrytiniame ruože (Snagostas).

Centras. Ukrainiečiai kontroliuoja Sudžą ir bando toliau judėti keliu Sudžą – Kurskas. Vyksta mūšiai aplink Martynivką, agresorius pradėjo gyventojų evakuaciją iš Bolšoje Soldackojos.

Jeigu duomenys, kad ukrainiečiai pasiekė Kromskyje Boki yra tiesa, tai ryčiau esanti Bolšoje Soldackoja galėtų būti logiškas Ukrainos vienetų tikslas, išlyginant kontaktinę liniją kai ji nusistovės. Tuo labiau, kad ši gyvenvietė iš šiaurės yra pridengta upe Sudža (t.y. patogi vieta gynybai).

Ukrainiečių dešinysis flangas. Tęsiasi susidūrimai Bialicos apylinkėse (14 km nuo sienos). Be to, sprogimai girdėti ir Krasnaja Jarugoje (tikėtina, ukrainiečiai smūgiuoja čia su MLRS), o įvažiavimas į rajoną yra uždarytas. Tikėtina, jame Rusijos pajėgos įrenginėja gynybines pozicijas.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai bando vystyti sėkmę Tabaivkos – Piščanės – Berestovės ruože. Būtent čia jie šiuo metu koncentruoja savo pastangas.

Rusams pavyko kiek pasistūmėti prie Piščanės. Ukrainos gynėjai kontratakuoja, jiems pavyko atsiimti poziciją prie Stelmahivkos, tęsiasi sunkūs mūšiai.

Lymanas. Tikėtina, bandydami paremti savo pajėgų pastangas Kupjanske, rusai intensyvina operacijas šiauriniame flange, bet Ukrainos pajėgos apsigynė.

Syverskas. Antra diena sąlyginis štilius Pereiznėje, tikėtina, rusai čia telkia pajėgas. Okupantai vykdo atakas Vervhnokamenskės – Spirnės ruože.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste snukiadaužis prie kanalo tęsiasi, rusams nepavyksta prasimušti į vakarinį jo krantą.

Torecko ruožas. Padėtis išlieka sudėtinga, mūšiai Torecko rytiniame pakraštyje ir Niu Jorko tęsiasi.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai toliau tęsia puolimą Ivanivkos – Hrodivkos – Serhijivkos – Želanės ruože. Rusams pavyko pasistūmėti į vakarus (Ivanivka – Hrodyvka), jie pasiekė upės apjuostas gynybai patogias aukštumas prie Myroliubivkos.

Neatmestina, kad artimiausiu metu rusai suintensyvins puolimą nuo Vozdvyženkos, pasistengs apeiti šias aukštumas iš rytinio flango bei kirsti kelią Pokrovskas – Kostjantinivka.

Centras. Sunkūs mūšiai Nevelskėje. Taip pat karšta ir Krasnohorivkoje.

Pietinis flangas. Sunkūs mūšiai prie Konstjantinivkos (deja, rusams pavyko pasistūmėti) ir Vodianės, agresoriui ir toliau nepavyksta kirsti kelio Vuhledaras – Konstjantinivka.

Zaporižios kryptis

Ukrainos pajėgos smūgiavo kariniams objektams Mariupolyje.

Pietų kryptis

Ukrainiečiai atakavo jau ne kartą daužytą rusų komunikacinį mazgą esantį Škadovske.

Agresorius dviem balistinėmis raketomis „Iskander M“ (arba Šiaurės Korėjos analogais KN23) ir 38 dronais „Šhahed“ atakavo Ukrainos užnugarį. Ukrainiečiams pavyko numušti 30 dronų, bet sprogimai buvo fiksuojami Černihivo srityje.