„Baltarusijos kariuomenė didžiąja dalimi sudaryta iš šauktinių, sutartis pasirašiusių karių joje yra labai mažai. Pati visuomenė nusiteikusi prieš karą Ukrainoje. Baltarusiai nepasisako už mus (ukrainiečius – red.), jie taip pat nėra ir prieš Rusiją. Jie tiesiog nenori dalyvauti karo veiksmuose.

Jie prisižiūrėjo sužeistųjų, kai karo pradžioje baltarusiams ribotas patekimas į gydymo įstaigas, nes jos visos buvo užgrūstos sužeistais rusų kareiviais. Žmonės nenori, kad jų vaikai kariautų ir žūtų, ypač kitos valstybės teritorijoje“, – šiuo metu Baltarusijoje vyraujančias nuotaikas apibūdino buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pulkininkas Olegas Ždanovas.

„Kariuomenė yra pagrindinė kolona, ant kurios laikosi A. Lukašenkos valdžia. Tai yra pati didžiausia jam pavaldi jėgos struktūra. Nors specialiosios tarnybos jį saugo, ginsis A. Lukašenka būtent kariuomene“, – pastebėjo O. Ždanovas ir priminė, jog 2019 metais vaikant prieš suklastotus rinkimų rezultatus protestavusius žmones buvo pasitelkta kariuomene, jos vidaus daliniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)