Tai, kuo politikai nesididžiuoja

„Artėjant rinkimams, svarstėme, kad rinkimų polapyje norėtume turėti kuo įvairesnės informacijos apie kandidatuojančias partijas ir ryškiausius jų veidus. Todėl šalia naujienų ir interviu skilties atsirado „Kas blogesnio, kandidate?“ Šioje skiltyje galėsite rasti ne tai, ką patys politikai akcentuoja apie save arba savo partiją, bet tai, ką būtų galima vadinti partijų arba jų lyderių klystkeliais, klaidomis, kuriomis patys politikai galbūt nesididžiuoja“, – pasakojo Agnė Vasiliauskaitė, „Delfi“ aktualijų redaktorė.

Agnė Vasiliauskaitė

„Nusprendėme pasidomėti ir priminti partijų, kurios, visuomenės apklausų duomenimis, lyderiauja, praeities klaidas ir klystkelius. Praėjusią savaitę skaitytojai jau galėjo rasti išsamią apžvalgą apie visus teistus kandidatus, šią savaitę publikavome apžvalgą apie Darbo partiją, netrukus priminsime liberalų, TS-LKD ir kitų partijų praeities klystkelius“, – sakė ji.

Specialioje rubrikoje – visa informacija vienoje vietoje

„Delfi“ rubrikoje, skirtoje Seimo rinkimams, galima patogiai rasti visą su jais susijusią informaciją – straipsnius, interviu, video laidas, taip pat spręsti testą „Mano balsas“, kuris parodo, su kuriais politikais jūsų nuomonės labiausiai sutampa. Netrukus „Delfi“ šioje rubrikoje pristatys ir daugiau naujų įrankių, kurie rinkėjams padės lengviau priimti sprendimą.

Jau nuo rugsėjo pradžios „Delfi“ taip pat galima žiūrėti laidą „Pagauk politiką“, kurioje „Delfi“ žurnalistė Greta Klimkaitė ir politologė Rima Urbonaitė aštriam pokalbiui kviečiasi politikus ir aiškinasi, kiek tiesos yra jų kalbamuose žodžiuose, kiek jie sutampa su realiais darbais.

Rima Urbonaitė, Greta Klimkaitė

Šį sezoną „Delfi“ taip pat pristatė naujieną, laidą „Politikos chirurgija“, kurią veda „Delfi“ žurnalistė Vytautė Merkytė ir komunikacijos ekspertas Linas Kontrimas. Šios laidos žiūrovai gali kartu su laidos vedėjais giliau pažvelgti į politikos procesus, pamėginti suprasti, kaip dėliojamos politinės kampanijos, kas iš tiesų už jų slypi.

Vytautė Merkytė, Linas Kontrimas

R. Lukaitytė-Vnarauskienė laidoje „Delfi interviu“ kalbina politikus, kuriuos partijos yra įvardinusios kaip galimus kandidatus sėkmės atveju užimti ministro pirmininko postą. Ši laida – puiki proga suprasti, kam gali atitekti vienos svarbiausių pareigų valstybėje.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Taip pat „Delfi“ galima rasti jau įvykusių naujienų agentūros ELTA organizuotų politikų debatų įrašus, kuriuose netrūko aistrų ir buvo galima aiškiai pamatyti, kaip į kokius socialinius, ekonominius, gynybos ir kitus klausimus žiūri žmonės, norintys valdyti Lietuvą. Prieš pat rinkimus, spalio 10 d., vyks galutinį sprendimą padėsiantys priimti „Delfi“ organizuojami debatai.