Laikrašto teigimu, prieš tris savaites Kauno miesto savivaldybės specialistai buvo įsitikinę, kad paminklo savininkai yra Kultūros ministerija ir Maironio lietuvių literatūros muziejus, nes paminklas stovi jo padalinio – Vaikų literatūros muziejaus – kieme.

Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Deimantė Cibulskienė neigia, kad P. Cvirkos paminklas – muziejaus nuosavybė. „Dokumento, kad paminklas būtų perduotas ar įtrauktas į mūsų apskaitą, neturime. Tad dabar ir sprendžiama, kam galėtų ir turėtų teisiškai priklausyti paminklas. Jeigu bus nutarta, kad mums, tuomet mums“, – sakė ji.

Rašytojo biustas Kaune šalia tuometinio jo muziejaus pastatytas 1959 metais.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba rugsėjo viduryje pritarė sprendimui nukelti centre stovinčią P. Cvirkos skulptūrą. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro išvadas, kad P. Cvirka savo politinėje-visuomeninėje veikloje „aktyviai kolaboravo su okupacinės sovietinės valdžios struktūromis“, o jo kolaboravimas „sukėlė didelių ir žalingų pasekmių Lietuvos valstybės ir jos piliečių likimui“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)