Tarp mokyklų darbo pasiūlymų skaičiumi pirmauja Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus, pasirengęs naujiems mokslo metams priimti į savo kolektyvą (įdarbinti) anglų, muzikos, lietuvių kalbos ir literatūros, fizikos, matematikos, dorinio ugdymo (tikybos) mokytojų bei socialinį pedagogą.

Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijai trūksta anglų, rusų, geografijos, matematikos, šokių, etikos mokytojų, taip pat – psichologo ir logopedo, Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijai – užsienio (anglų) kalbos, informatikos mokytojų bei psichologo.

Daugelis iš siūlančių darbą Kauno mokyklų ieško tik vieno (ikimokyklinio ugdymo, lietuvių kalbos ir literatūros ar matematikos), kitos – dviejų ar trijų mokytojų. Kai kurios mokyklos laukia įsidarbinant administratorių, valytojų arba ūkio priežiūros darbuotojų.

„Viena iš priežasčių, kodėl miesto švietimo įstaigoms ėmė trūkti mokytojų, yra taip vadinama kartų kaita. Nes vyresni, sulaukę garbaus amžiaus mokytojai išeina į pensiją, tai darbo vietas gali užimti daugiau jaunų pedagogų. Dar būna, kad mokytojos išleidžiamos motinystės atostogų, kas, žinoma, labai puiku – ateityje turėsime daugiau darželinukų ir mokinių. Pasitaiko atvejų, kai mokytojai keičia gyvenamąją vietą, todėl palieka savo darbovietę, priežasčių daug ir jos – individualios.

Dar yra nemažai laiko iki rugsėjo pirmosios, todėl optimizmui pagrindo turime. Tikimės, mūsų mokyklos, taip, kaip ir pernai, laiku sukomplektuos savo pedagoginį personalą. Todėl sklandžiai pradės bei sėkmingai tęs 2024–2025 mokslo metus“, – portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistei sakė Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

Jei ankstesniais metais šiai savivaldybei pavaldžios ugdymo įstaigos Kaune viešai skelbdavo apie vadovų atranką (konkursus), tai šiuo metu panašaus pobūdžio skelbimų internete nėra. Tačiau kaimyninė Kauno rajono savivaldybė yra paskelbusi konkursą, kurio metu paaiškės, kas vadovaus Užliedžiuose esančiam vaikų darželiui.

Artėjant naujiems mokslo metams, Kauno technologijų universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas pranešė, kad renkama pedagoginių darbuotojų grupė nemokamai studijuoti KTU viešojo administravimo magistrantūros studijose nuo šių metų rugsėjo 1-osios.

Studijos, kurių tikslas – suteikti galimybę pedagoginiams darbuotojams stiprinti prioritetines švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovų kompetencijas, truks dvejus metus. Prioritetas teikiamas švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovams, jų pavaduotojams ugdymui, ugdymą organizuojančių skyrių vedėjams.

Pedagoginių darbuotojų magistrantūros studijų programų įgyvendinimas KTU bus finansuojamas Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.