Apie tai portalui Delfi pranešė skaitytojas Arnas. Atėjęs balsuoti į Kauno rajono 12 Lapių apylinkę jis sužinojo, kad nebeliko rinkiminių biuletenių.

„Žmonių labai daug, o biuleteniai baigėsi. Tikras chaosas. Kadangi biuletenių nėra, žmonės iš 12 apylinkės eina balsuoti į greta esančią 55-ąją“, – situaciją nupasakojo Arnas, pasidžiaugęs, kad pats vis dėlto spėjo prabalsuoti.

Anot pašnekovo, žadėjo, kad biuletenius atveš, bet net ir besibaigiant balsavimui jų trūko.

Kauno rajono Lapių apylinkės pirmininkė Jurgita Makarienė patvirtino – rinkiminiai biuleteniai išties pasibaigė ir ne tik šioje, bet ir kitose Kauno rajono apylinkėse.

„Galbūt tai ne tik Kauno rajono problema, bet ir kitų Lietuvos vietų? Biuletenių pritrūko ne tik mūsų apylinkėje. Kitos Kauno rajono apylinkės irgi biuleteniais dalinasi tarpusavyje“, – portalui Delfi sakė J. Makarienė.

Anot jos, į Kauno rajoną papildomus rinkiminius biuletenius veža netgi iš Jurbarko.

Paklausta, kodėl biuletenių pritrūko, pašnekovė pastebėjo, kad taip nutiko dėl neįprastai didelio rinkėjų aktyvumo. Nuo 2019 metų rinkimuose dirbanti J. Makarienė sakė neprisimenanti, kad anksčiau politinės valios rinkėjai susirinktų pareikšti taip gausiai.

„Paprastai ateidavo balsuoti apie 700–800 rinkėjų, o dabar jau virš 1000. Daugiau nei įprasta balsuojančių buvo ir išankstiniuose rinkimuose“, – sakė pašnekovė.

Pritrūkus biuletenių dalį rinkėjų iš Lapių apylinkės nukreipė eiti balsuoti į kitą, esančią gretimame pastate. Taip pat pavyko parsivežti šiek tiek biuletenių iš kitų apylinkių, nors ir tie greitai buvo išdalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)