Informacijos apie šou programas Žemaičių plente naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ jau buvo sulaukęs praėjusią savaitę, o šiandien redakciją pasiekė ir Šilainių turgavietės darbuotojos skambutis.

„Išdarinėja visokias nesąmones: ir žalią mėsą dalina už dyką, ir šiandien lašinius dalina už dyką, ir samagoną pilsto. Eina visi tie žmonės, nepatiklūs diedukai, bobutės… Vyksta tiesiog žmonių papirkinėjimas. Dar rėkia ant visos aikštės per mikrofoną, norime, kad kas nors tvarką padarytų. Atvykite, pamatysite patys“, – trečiadienį skundėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakciją paskambinusi kaunietė.

Kilogramas lašinių – 1 Eur

Paraginti skaitytojos, „Kas vyksta Kaune“ trečiadienį nuvyko į Šilainių turgavietę – čia sutiko ir pigių lašinių atvykusius kauniečius, ir patį parlamentaro posto siekiantį A. Mačiulaitį.

Ūkininkas patvirtino, kad 1 kilogramą lašinių siūlo nusipirkti vos tik už 1 eurą. „Tais lašiniais prekiauja mano kolegė, ne aš pats. Bet kuris, vykdantis kampaniją, turi patraukti dėmesį, kartais eina „va bank“, išparduoda savo produkciją pigiai, o po to užkelia kainą. Ir mes taip pat… Šiandien ta akcija yra iki 17 val. O 18 val. ta mūsų produkcija jau bus 14 Eur/kg, kaip ir turguose“, – aiškino A. Mačiulaitis.

Jo teigimu, trečiadienio vidurdienį minėtų lašinių nebuvo paprasta gauti, nes šalia Šilainių turgaus esą budėjo policijos ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai, kurie buvo pasiruošę bausti ne tik akcijos organizatorius, bet ir kauniečius, kurie už 1 eurą perka lašinius.

Anot kandidato į Parlamentą, šią akciją jis remia, nes Lietuvoje yra šeimų, kurios negali įpirkti kaimiškos produkcijos. A. Mačiulaitis taip pat dievagojosi, kad alkoholinių gėrimų jis nepardavinėja, bet mielai sutiktų pavaišinti kauniečius, jei atsirastų norinčiųjų.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba trečiadienį naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ patikino, kad šia situacija pasidomės ir atsakys gavę patikslinimą iš specialistų.

Po šou programą kasdien

„Kas vyksta Kaune“ kalbintas A. Mačiulaitis teigė, kad trečiadienį Šilainių turgaus teritorijoje laukia dar viena šou programa.

„Buvo R. Šilanskas ir dar kitų žvaigždžių atvažiavę. Dar šiandien atvažiuos. Šiandien kvietėme Vytautą Šiškauską, ar bus – dar nežinau. Vakar čia buvo diskoteka ir šokiai, yra buvęs ir Radži“, – teigė ūkininkas.

Apie šou programas bei kitas akcijas A. Mačiulaitis viešai dalijasi ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje: „Lašiniai po 1 eurą. Iki 17.30 val. Šilainių turguje. Turėti pasą arba kortelę“, – skelbė A. Mačiulaitis.

Aktyviai besireiškiantis ūkininkas šiandien informavo, kad sulaukė ir pareigūnų dėmesio – viešojoje erdvėje paviešinta nuotrauka prie policijos tarnybinio automobilio, vėliau skelbta, kad pareigūnai neva atliko kratą.

Šansai – „normalūs“

Paklaustas, kaip vertina šansus patekti į Seimą, A. Mačiulaitis teigė, kad jo šansai – „normalūs“. „Jeigu manęs Ramūnas Karbauskis nenušaus, tai aš, manau, būsiu antrame ture“, – pridūrė jis.

A. Mačiulaitis atviravo, kad politikoje yra visą gyvenimą, bet nenusiviltų, jei į Seimą visgi nepatektų.

„Jeigu ir nebūsiu, turiu ir taip veiklos. Mes rengiam keliones, auginu kiaules, rengiuosi savo ūkį. Jeigu kalbėti iš ekonominės pusės – man Seimas neapsimoka. Aš Lietuvoje gyvenu tik 10 metų, man reikia statytis namus, susirasti gerą žmoną, kurti savo gyvenimą. Gyvenau Rusijoje, bet iš manęs viską atėmė Vladimiras Putinas“, – širdį liejo ūkininkas.

Dėl kandidatavimo į Seimą A. Mačiulaitis pasiryžęs kovoti net ir teisme, mat įtaria, kad prireiks įrodymų, jog surinkti parašai dėl kandidatavimo į Parlamentą yra tikri.

Ūkininkas taip pat atviravo, kad rinkiminei kampanijai išleido apie 40 tūkst. eurų.

Išgarsėjo TV laidoje

A. Mačiulaitis neseniai šmėžavo ir TV ekranuose – dalyvavo TV3 vasaros projekte „Ūkininkai ieško meilės“.

Remiantis bendrais dalyvių ir žiūrovų balsais, performansus Šilainių turgaus teritorijoje pastarosiomis dienomis rengiantis A. Mačiulaitis su savo išrinktąja Vaida projekte užėmė antrąją vietą.

Kaip skelbė tv3.lt, finale A. Mačiulaitis nustebino ne tik savo simpatiją, bet ir visas projekto moteris, kurios siekė jo širdies. Paaiškinęs, kad retai kada į pasimatymus eina su gėlėmis, nes jos greitai nuvysta, jis visas kandidates apdovanojo… savo ūkio lašiniais!

VRK nagrinėja, ar rinkėjai nėra papirkinėjami

Apie Šilainių turgavietės teritorijoje rengiamas akcijas bei šou programas jau žino ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

„Esame gavę nemažai pranešimų dėl Kauno Šilainių vienmandatėje rinkimų apygardoje kandidatuojančio A. Mačiulaičio veiklos Šilainių turgavietėje. Dėkojame neabejingiems rinkėjams. Jų pranešimų gausa rodo visuomenės netoleranciją papirkimams. Pranešimų dėl jo įtartinos veiklos sulaukiame po keletą per dieną.

Žmonės klausia, ar kandidatas, siūlydamas mėsos gaminius už mažesnę kainą ir prašydamas pirkėjų atsinešti asmens dokumentą, tokiu būdu neatsilygina už parašą, remiantį jo kandidatavimą Seimo rinkimuose.

Visus gautus skundus dėl šio atvejo nagrinėja Šilainių rinkimų apygardos komisija. Mūsų žiniomis, komisija kandidatui yra išsiuntusi klausimus. Surinkusi informaciją ir išnagrinėjusi aplinkybes priims sprendimą“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo VRK patarėja, atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Parašus gali rinkti iki ketvirtadienio

VRK duomenimis, rinkėjų parašus renkantys kandidatai į Seimo narius turi surinkti ne mažiau kaip 1 tūkstantį tos vienmandatės rinkimų apygardos, kurioje kelia savo kandidatūrą, rinkėjų parašų.

Rinkėjų parašus politinės kampanijos dalyviai gali rinkti iki rugpjūčio 29 d. Galutinis registruotų kandidatų sąrašas bus skelbiamas ne vėliau kaip iki rinkimų likus 30 dienų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

Policijai žinoma

Kaip ketvirtadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) atstovė, informacija apie Šilainių turgavietėje rengiamus šou Kauno pareigūnams žinoma.

„Nuo rugpjūčio vidurio sulaukta ne vieno pranešimo, susijusio su minimu, asmeniu dėl parašų rinkimo, prekiavimo maisto gaminiais nesilaikant higienos normų, konfliktų ir kt. Apie šiuos įvykius informuota ir Lietuvos Respublikos Vyriausioji rinkimų komisija bei Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Laikotarpiu nuo pirmadienio iki rugpjūčio 28 d. minimu adresu (Žemaičių pl. 66 – aut. past.) buvo gauti 4 pranešimai. Vienas pranešimas, jog rastas valstybinis transporto priemonės numeris, vienas, jog pastebėjo, kad nuo automobilio nuplėštas plakatas bei du viešosios tvarkos pažeidimai – pranešė apie maisto produktus ant žemės susidėjusią ir prekiaujančią moterį bei apie tai, kad vyras rinko parašus, parduotuvės atstovai to daryti neleido ir kilo konfliktas. Pastarasis susijęs su jūsų minimu asmeniu.

Rugpjūčio 27 d. apie 10.40 val. Kaune, Šarkuvos g., vyras (gim. 1967 m.) parduotuvėje rinko parašus, parduotuvės atstovai to daryti neleido ir kilo žodinis konfliktas. Atvykus policijos pareigūnams vyras buvo pasišalinęs, parduotuvės atstovai atsisakė rašyti pareiškimą.

Vakar, rugpjūčio 28 d., apie 08.10 val. buvo gautas anoniminis pranešimas, jog Kaune, Žemaičių pl., asmuo laiko nelegalius alkoholinius gėrimus. Informacija nepasitvirtino.

Policijos pareigūnai stebi ir vertina situaciją, esant galimybei dažniau patikrins minimą adresą, ar nėra daromi pažeidimai“, – teigiama Kauno apskr. VPK atstovės komentare.

VMVT: informacija vertinama

Ketvirtadienį platesnį komentarą pateikė ir VMVT atstovai:

„VMVT duomenimis, minimas asmuo yra Jurbarko raj. gyventojas, galimai veiklą vykdantis minėtame rajone, todėl informacija vertinimui perduota VMVT Klaipėdos apygardos priežiūros skyriui.

Specialistai įvertins aplinkybes ir spręs dėl tyrimo pradėjimo“, – teigiama VMVT Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus darbuotojų pateiktame komentare.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.