Prezidento rinkimai numatyti gruodžio pabaigoje. K.Bobelį kandidatu į prezidentus iškėlė jo vadovaujama partija "Lietuvos krikščionys demokratai".

"Pirmas darbas, man tapus Lietuvos prezidentu, būtų tautos referendumas dėl prezidento galių išplėtimo", - spaudos konferencijoje kalbėjo Seimo narys K.Bobelis.

Politikas siektų išplėsti prezidento galias socialinės ir teisėtvarkos srityse, kad būtų geriau įgyvendinamas "socialinis teisingumas" ir kovojama su teisėtvarkos korupcija. Išsamiau K.Bobelis savo teiginių nekomentavo.

K.Bobelis, kuriam 79-eri, pernai buvo išrinktas partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" lyderiu, susivienijus jo Krikščionių demokratų sąjungai ir Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

Pokarį gyvenęs išeivijoje JAV, po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo K.Bobelis grįžo į tėvynę. Triskart - 1992, 1996 ir 2000 metais - toje pačioje Marijampolės rinkimų apygardoje jis išrinktas Seimo nariu.

1997 metais jis dalyvavo prezidento rinkimų pirmajame ture, kuriame užėmė penktąją vietą. LKD Seime atstovauja trys parlamentarai.

Svariausiais kandidatais prezidento rinkimuose laikomi trys politikai - dabartinis prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkas, Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas ir premjeras, Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Brazauskas ir - dar neatskleidė, ar balotiruosis.

Į prezidento postą taip pat kandidatuoja politikai Andrius Kubilius, Vytautas Šustauskas, Eugenijus Gentvilas, Rolandas Paksas.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją