Šis spalio 1-ąją įvykęs incidentas buvo įtrauktas į Vilniaus policijos viešai skelbiamų įvykių suvestines, tačiau ten nepaminėta, kad jame dalyvavęs vyras – Kelių policijos skyriaus specialistas.

Paprastai policija suvestinėse informuoja apie įvykius, susijusius su pareigūnais, net tada, kai jie padaro gerokai menkesnius nusižengimus, pavyzdžiui, patenka į avarijas arba prie vairo sėda lengvai išgėrę, kai jiems negresia baudžiamoji atsakomybė. Kodėl šįkart tai nebuvo padaryta – neaišku.

Pats incidentas įvyko Vilniuje, Karlo Gustavo Emilio Manerheimo g., apie 23 val. 38 min. Tuomet stovėjimo aikštelėje BMW, vairuojamas 1979 m. gimusio vyro, trenkėsi į metalinį stulpą ir pasišalino iš eismo įvykio vietos.

Vyras toli nepabėgo ir jau po pusvalandžio buvo rastas. Vairuotojas atrodė akivaizdžiai girtas, tačiau nesutiko pūsti į alkotesterį.

Atsisakymas tikrintis neblaivumą užtraukia atsakomybę pagal Baudžiamojo kodekso 281-1 str., gresia tokia pati bausmė kaip ir tada, kai vairuotojui nustatomas daugiau nei 1,51 prom. girtumas.

Paprašius sostinės policijos atstovų patvirtinti, kad vairuotojas išties dirba policijoje, „Delfi“ sulaukė atsakymo, kad jis Vilniaus apskrities policijos Kelių policijos skyriaus specialistas.

„Šiuo metu vykdomas ikiteisminis tyrimas, pareigūnas nušalintas nuo užimamų pareigų, jam atliekamas tarnybinis patikrinimas, kuriam pasibaigus bus sprendžiamas atsakomybės klausimas“, – perdavė policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Taip pat įprastai konfiskuojama transporto priemonė, o jei ši priklausė ne vairuotojui, iš jo išieškoma automobilio vertę atitinkanti pinigų suma.

Vairavimas esant neblaiviam statutiniams tarnautojams visais atvejais baigiasi atleidimu iš tarnybos kaip pažeminus pareigūno vardą.

Viena išimtis iš šios taisyklės – teisėjas Mindaugas Striaukas. Jis prie vairo sėdo su 0,61 prom., tačiau Teisėjų taryba nusprendė palikti jį pareigose. Tiesa, teisėjai, priešingai nei pareigūnai, nesivadovauja Vidaus tarnybos statutu, jiems keliami kitokie elgesio standartai.