Tiria, ar paslaugos yra orientuotos į seksualinių mažumų poreikius

Iš Kauno technologijos universiteto atsiųstame dokumente Savivaldybės buvo informuotos apie Kauno technologijos universiteto tyrimą, kurio tyrėjai gilinasi, kaip švietimo sistema yra pasirengusi integruoti seksualinių mažumų atstovus, ar socialinės apsaugos ir sveikatos priežiūros, kultūros paslaugos savivaldybėse yra orientuotos į seksualinėms mažumoms priklausančių asmenų poreikius, ar jos yra pakankamai prieinamos ir įtraukios.

Be to, universiteto tyrėjai analizuoja, kaip teisėsaugos institucijos savivaldybėse sprendžia su seksualinėms mažumoms priklausančių asmenų teisių pažeidimais susijusius klausimus.

Projektą remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Šį projektą „Efektyvesnė LGBTIQ teisių apsauga stiprinant tarpinstitucinį bendradarbiavimą“ drauge su Kauno technologijos universitetu įgyvendina nacionalinė LGBTIQ asociacija „LGL“, Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierių įstaiga ir Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Projektą remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Šalies savivaldybių buvo prašoma pateikti atsakymus į klausimus, kaip seksualinėms mažumoms priklausančių asmenų problemos sprendžiamos šalies regionuose.

Seksualinėms mažumoms jokių išskirtinių teisių nėra numatyta

Širvintų rajono merė iš Kauno technologijos universiteto gautą dokumentą viešai suplėšė prieš kameras. Šis jos poelgis buvo plačiai aptarinėjamas socialiniuose tinkluose.

Į diskusiją apie atliekamą tyrimą įsitraukė ir Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis.

„Sulaukiau klausimų, kaip aš reagavau į Radviliškio rajono savivaldybės gautą raštą dėl atliekamo LGBTQ poreikių tyrimo. Gauto dokumento prieš kameras neplėšiau ir neglamžiau, tačiau rašto rengėjams buvo trumpai ir aiškiai atsakyta, jog Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje visos paslaugos vienodai teikiamos visiems asmenims, o seksualinėms mažumoms jokių išskirtinių teisių nėra ir nebus numatyta“, – savo socialinio tinklo paskyroje paaiškino meras.