Balsų perskaičiavimas VRK patalpose vyko penktadienį, nuo 16 iki 21.00 val. Jo metu Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai ir pirmininkė perskaičiavo visus Panemunės vienmandatės rinkimų apygardos biuletenius.

Nustatyta, kad Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas kandidatas Audrius Radvilavičius įveikė varžovą Edgarą Gudyną iš „Nemuno aušros“ 4 balsų persvara.

Netradicinė situacija Panemunės apygardoje kilo, kai spalio 13-ąją suskaičiavus šios apygardos rinkėjų balsus paaiškėjo, kad antrajame rinkimų ture šioje apygardoje varžysis trys kandidatai. Antrąją vieta užėmė du vienodą rinkėjų balsų skaičių surinkę Audrius Radvilavičius ir Edgaras Gudynas. Pastarąjį kandidatą kelianti politinė partija „Nemuno aušra“ netrukus pateikė prašymą Panemunės rinkimų apygardos komisijai perskaičiuoti balsus ir nustatyti antrosios vietos laimėtoją.

Balsus šio prašymo pagrindu Panemunės apygardos rinkimų komisija perskaičiavo antradienį vakare. Tąkart nustatyta, kad 3 rinkėjų balsais „Nemuno aušros“ kandidatas nusileido varžovui ir į antrąjį rinkimų turą nebepatenka. Tačiau „Nemuno aušros“ šis rezultatas netenkino ir ji dar kartą kreipėsi į VRK su prašymu kartoti perskaičiavimą arba atstatyti pirmojo skaičiavimo rezultatą ir į Seimo rinkimų antrajame ture leisti dalyvauti iš viso trims kandidatams.

Po VRK perskaičiavimo Panemunės vienmandatės rinkimų apygardos biuletenyje kitą savaitę rinkėjai ras Gintarės Skaistės (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) ir Audriaus Radvilavičiaus (Lietuvos socialdemokratų partija) pavardes.