Klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose dalijasi vaizdais kaip skęsta viešojo transporto autobusai ir automobiliai, taip pat kai kuriuose kiemuose žmonės tarsi maudyklose išsirengę brenda į vandenį ir bando gelbėti savo skęstančius automobilius.

Daugiabučių namų apsuptyje vienas iš Debreceno rajono kiemų tradiciškai po liūties tapo tarsi baseinu.

Liūtis Klaipėdoje

„Skęstame“, „Nersime į vandenį ir ieškosime savo automobilio“, „Gal geriau link savo automobilio plaukti su valtimi?“, „Reikės nusipirkti akvalangą“, – tokie ironiški komentarai su potvynio vaizdais pasipylė socialiniuose tinkluose.

Debreceno rajono gyventojai piktinosi, kad panaši situacija susidaro po bene kiekvienos stipresnės liūties, Klaipėdos valdžia tai žino, ne kartą rinkosi šiuo klausimu ir į posėdžius, tačiau situacija nesikeičia.

„Taip vargstame jau daugelį metų. Kiek jau automobilių po liūčių atsidūrė metalo laužynuose, sunku net suskaičiuoti. Jei nebūtų kraupu, būtų juokinga“, – piktinosi prie apsemto savo automobilio vandeniu bridęs klaipėdietis Darius.

Liūtis Klaipėdoje

Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai dalijasi vaizdais, kaip apsemta viena pagrindinių Klaipėdos gatvių – Taikos prospektas: automobiliai ir autobusai šalia „Akropolio“ sunkiai pravažiuoja per apsemtas gatves, sudėtinga situacija ir Paryžiaus Komunos gatvėje, skęsta ir naujai įrengta Baltijos prospekto estakados požeminė perėja: vanduo čia tiesiog veržiasi iš požeminių nuotekų, tradiciškai lietaus kiekis susikaupė po Herkaus Manto viaduku.

Liūtis Klaipėdoje