Ši nauja partija įkurta įvertinus tautines mažumas vienijančio Lietuvos piliečių aljanso frakcijos, veikiančios miesto taryboje, veiklą.

"Penkerius metus veikiantis Lietuvos piliečių aljanso Klaipėdos skyrius dirbo nepriklausomai nuo Vilniaus ir sėkmingai, todėl atsiskyrėme ir nutarėme įkurti savo naują partiją", - BNS pirmadienį sakė partijos pirmininkė T.Lochankina.

Naujoji partija pradės veikti, kai bus įregistruota Teisingumo ministerijoje. Rusų aljansas turi 520 steigėjų, iš jų didžioji dalis - tautinių mažumų atstovai iš įvairių visuomeninių organizacijų. Į naują partiją perėjo ir dalis Lietuvos piliečių aljanso (LPA) narių.

Pasak T.Lochankinos, LPA gretos nebuvo gausios, jį sudarė apie 60 žmonių. Į naująją partiją susibūrė didelis būrys Klaipėdoje gyvenančių rusų ir kitų tautinių mažumų atstovų.

"Gyvename demokratinėje valstybėje ir visuomenėje, tautinių mažumų ratas gerokai išsiplėtė, todėl norime ir galime įgyvendinti savo teises ir kuriame partiją", -sakė T.Lochankina.

Naujoji Klaipėdos partija ketina dalyvauti artėjančiuose savivaldybių rinkimuose. Klaipėdos miesto taryboje iki šiol buvo dvi tautinių mažumų frakcijos: Lietuvos piliečių aljansas, taryboje turėjęs 3 mandatus, ir Rusų sąjunga - 4.

Partiją oficialiai įregistravus, pavadinimą Klaipėdos miesto taryboje pakeis ir Lietuvos piliečių aljanso frakcija. Naujoji partija sieks spręsti įvairias socialines problemas.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją