Vaizdas buvo užfiksuotas 12 val.

„Delfi“ patikslina, kad remdamasi meteorologų feisbuke parašyta informacija, kad pietinėje Klaipėdos miesto dalyje iškrito ledukai, kuriuos dalis žmonių galėjo palaikyti pirmuoju sniegu.

„Vis dėlto, tai buvo tik kruša. Tokie krituliai susiformavo šaltai oro masei judant iš šiaurės vakarų virš sąlyginai labai šiltos (+12...+15 °C) Baltijos jūros.

Dėl to virš jūros užslinkęs oras tampa labai nestabiliu (didelis terminis kontrastas) ir formuojasi kamuoliniai lietaus debesys. Panašiai kaip vasarą. Vėliau vėjas juos atgena iki mūsų šalies. Iš tokių debesų ne tik trumpai ir intensyviai palyja, bet ir siaurame ruože gali iškristi 0,5–1 cm kruša, o taip pat sugriaudėti perkūnija. Vis dėlto, pastarosios mūsų žaibų aptikimo sistema šiandien neužfiksavo.“

Primename, kad antradienio dieną lietingus orus šalyje lėmęs ciklonas pamažu ims trauktis į šiaurės rytus. Tačiau dangus vis dar bus nepastoviai debesuotas, o didesnėje šalies dalyje iškris ir trumpas lietus.

Vyraus šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas, kuris sustiprės iki 6–11 m/s. Aukščiausia oro temperatūra dienos metu pasiskirstys tarp 9–14 laipsnių šilumos. Šilčiausia diena nusimato Pietvakarių Lietuvoje, o vėsiausias išliks rytinis šalies pakraštys. Naktis iš antradienio į trečiadienį bus permaininga.

Žemo slėgio lauką pakeis anticiklono šiaurės rytinis pakraštys, todėl naktį daugelyje rajonų bus mažai debesuota ir lietaus tikimybė maža. Vėjas taip pat išliks šiaurės ir šiaurės vakarų krypties, pasieks 5–10 m/s. Mažas debesuotumas lems, kad naktį atvės ir temperatūra nukris iki 0–5 laipsnių šalčio, dirvos paviršiuje vietomis šalnos net iki 8 laipsnių šalčio. Kai kur išliks kiek šilčiau ir minimali oro temperatūra išsilaikys 1–6 laipsniai šilumos.

Trečiadienio dieną taip pat bus daug pragiedrulių. Lietaus tikimybė labai maža. Pūs besikeičiančios krypties, 3–8 m/s vėjas. Oras šils iki 9–14 laipsnių šilumos. Likusi savaitės dalis nusimato gerokai sausesnė, tačiau naktimis daugelyje vietovių bus šalnos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją