Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius prokuroras Aivaras Velutis sako, kad vos prasidėjus tyrimui moteriai pareikšti įtarimai, nors jis dar nežino jos pozicijos ir kol tyrėjai apklausinėja visus galimus liudytojus, sako mažai ką galintis pasakyti, kaip bus elgiamasi toliau.

„Kol kas duomenų, kad ji gali bėgti ir slėptis kažkur užsienyje nesu gavęs, turimo eigoje matysime, kokią kardomąją priemonę paskirti“, – kalbėjo A. Velutis.

Licėjaus direktorei pareikšti įtarimai šokiravo toje pačioje įstaigoje dirbančias pedagoges. Jos sako, kad gali tik geru žodžiu kalbėti apie vadovę, be to, ne kartą dalyvavo vaikų rėmimo akcijose ir niekada jokių nesklandumų su surinktais pinigais nebuvo – jie visuomet pasiekdavo tuos, kam skirti. Anot pedagogių, viskas vykdoma oficialiai, per buhalteriją.

Anot prokuroro, aiškinamasi, ar ugdymo įtaigos vadovei niekas nepadėjo atlikti tam tikrų pinigų pervedimų, kurie ir sudomino teisėsaugą. Įtariama, kad direktorė R. Kontautienė už įstaigos lėšas pirko sau ir artimiesiems baldus. Tyrime kalbama apie maždaug 5 tūkstančius eurų.

Licėjaus steigėjos ir dalininkės yra R. Kontautienė ir direktorės pavaduotoja, mokytoja metodininkė Elona Kerpienė.

R. Kontautienė šiuo metu atostogauja, po poros dienų atostogos baigiasi, tad prokuroras spręs, ar leisti moteriai toliau dirbti, ar bus apribota jos galimybė patekti į patalpas, iš kur, kaip įtariama, buvo pervedami pinigai už asmeninius pirkinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)