„Tikrai skyriau daug laiko kalbėtis su koalicijos partneriais. Buvau informuotas, kad ponia Čmilytė perduos visus argumentus savo partijai ir kad jie bus išsakyti. Kokie yra viduje jų procesai, aš to negaliu atsakyti“, – žurnalistams trečiadienį sakė G. Landsbergis.

Politikas stebėjosi ir Liberalų sąjūdžio seniūno Eugenijaus Gentvilo jam viešai išsakyta kritika. Pastarasis antradienį atviru laišku kreipėsi į konservatorių lyderį, nes, pasak jo, G. Landsbergis, apkaltinęs dalį parlamentarų neskaidriu Seimo lėšų panaudojimu, pažeidė nekaltumo prezumpciją.

„Tikrai aš esu nustebęs ponu Gentvilu, kurį vertinu tikrai kaip vieną labiausiai patyrusių politikų, signatarą ir man asmeniškai ir mūsų bendruomenei, tai yra didelis, reikšmingas pasiekimas žmogaus. Bet iš tikrųjų jis nustebino mane ir ne vieną mano bendruomenės narį“, – sakė G. Landsbergis.

Praėjusią savaitę apie pirmalaikius Seimo rinkimus pirmoji prabilo valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija. Jos prezidiumas nutarė siūlyti surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad pirmalaikių Seimo rinkimų iniciatyvai nepritaria.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją