Tokią išvadą politikas daro išnagrinėjęs valstybės investicijų programą, kurioje, jo skaičiavimais, atmetus kelius, regionams skiriama tik 100 mln. litų.

"Viskas koncentruojasi mylimame mano gimtajame Vilniuje. Tai yra, iš vienos pusės, neišvengiamos tendencijos, bet iš kitos pusės - kyla klausimų, kaip mes toliau gyvensime", - teigė politikas.

A. Kubiliaus pateiktais duomenimis, 1997 metais Vilniui teko 50 proc. užsienio kapitalo investicijų, 2001-aisiais - jau apie 75 proc. "Žvelgiant į perspektyvą, galiu įtarti, kad ir struktūriniai fondai nusės panašiomis proporcijomis", - konferencijos plenarinio posėdžio dalyviams sakė A. Kubilius. Jo teigimu, skirtumas tarp Vilniaus ir labiausiai atsiliekančių Lietuvos regionų vis labiau didėja.

Politikas pabrėžė, kad žmogiškojo kapitalo bėgimas iš provincijos dar labiau gilina problemą. Iš provincijos "į miestus ar dar toliau, į Airiją, išvykstantys protai" mažina regionų gebėjimus pritraukti Europos Sąjungos lėšas.

"Žinių ekonomika, regioninė politika ir verslumas - glaudžiai susiję tarpusavyje. Mes paprasčiausiai pralaimėsime tarptautinėje konkurencijoje, jei nesugebėsime peržengti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos ribų", - sakė Seimo narys.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją