Neretai Europą siaubiantys vėjai ir liūtys Lietuvą pasiekia jau išsikvėpę ir padaro kur kas mažiau žalos. Kaip bus šįsyk?

„Ciklonas Didžiojoje Britanijoje neturėtų mums daryti didelės įtakos – iš esmės jis sukinėsis ten, sudarydamas pavojingą situaciją. Tačiau mums bent jau pagal dabartines prognozes tokių pavojingų klimatinių reiškinių, kokie gresia britams, nesusimato“, - teigė Lietuvos hidrometeorologijos centro sinoptikė Ieva Nariūnaitė.

Taigi nors šeštadienį ir Lietuvą, tikėtina, apims gausesnių kritulių zona (daugiausiai lis, tačiau vietomis lietus gali pereiti į šlapdribą), savaitgalis bus ramus. Numatomas vėjo greitis – 6-11 m/s. Naktį bus nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 šalčio, dieną 1–6 laipsniai šilumos. Panašūs orai išsilaikys ir sekmadienį. Naktį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 šilumos, dieną bus apie 3-6 laipsniui šilumos. Taip pat neišvengsime kritulių.

Bet kuriuo atveju nei uraganinio vėjo, nei kitų su juos susijusių nemalonumų nepatarsime. Šįkart, priešingai nei prieš mėnesį Europą siaubęs uraganas „Ksaveras“, vėl besiformuojanti stichinė nelaimė Lietuvą turėtų aplenkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)