"Su direktoriumi aptarėme 2014 metų biudžetą, numatytus skaičius biudžete, investicijas, jų statomą pastatą. Pagrindinė kalba buvo apie biudžetą ir ilgalaikes statybas, kurios tęsiasi jau 10 metų. Sumos įspūdingos, bet padėtį turim tokią, kokią turime. Direktorius konstatavo, kad vis dėlto tas iš anksčiau atėjęs palikimas, kur investuota per 300 milijonų litų, jį reikia vis tiek kažkaip pabaigti, realizuoti", - sakė L. Graužinienė.

Seimo vadovės teigimu, dabar valstybė patiria nuostolius, nes reikia finansuoti ir senų pastatų, ir naujo VSD pastato išlaikymą.

"Trūksta dar apie 69 milijonus litų (...) pabaigti tiktai mūro darbus be įrangos. Premjeras supranta, kad reikia judėti į priekį ir ieškoti galimybių biudžete (...) užbaigti tą statybų procesą", - sakė Seimo pirmininkė L. Graužinienė.

Pasak parlamento vadovės, 2014 metų biudžete tam numatyta apie 15 mln. litų. "Tai vertins ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, ir Vyriausybėje dar kalbėsime, ar tai pakankama suma, ar per didelė", - sakė L. Graužinienė.

VSD vadovas G. Grina žurnalistams taip pat sakė, kad su parlamento vadove buvo kalbama apie jo vadovaujamos įstaigos finansavimą. "Mes visą laiką sakome, kad finansavimo mažai", - trumpai į klausimus atsakė G. Grina.

Paklaustas, ar Seimo pirmininkė turėjo jam priekaištų dėl darbo, jis atsakė dar trumpiau: "Nekomentuoju".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)