Po susitikimo su Lenkijos užsienio reikalų ministru Witoldu Waszczykowskiu, L. Linkevičius teigė, kad kuo greičiau bus stengiamasi atkurti gynybos ir saugumo bei kultūros iš švietimo ekspertų susitikimus. Kada tokie susitikimai galėtų įvykti, kol kas nėra aišku.

„Gynybos ir saugumo komisija galėtų jau artimiausiu metu susitikti“, - Eltai telefonu iš Varšuvos kalbėjo L. Linkevičius.

Anot ministro, dėl tautinių mažumų problemų turi tiek Lietuva, tiek Varšuva, tačiau visos lenkiškos mokyklos Lietuvoje praėjo reformų procesą, yra akredituotos, o Varšuvos informacija situaciją Vilniuje dažnai nėra tiksli.

„Mūsų kolegos dažniau kliaujasi laikraščių informacija ir kai kurių politinių jėgų vienašališka informacija. Mano požiūriu, ji tikrai neatitinka tikrovės, todėl pasiūliau, kad apie tai kalbėtųsi ekspertai“, - kalbėjo L. Linkevičius.

„Mes tų klausimų neturėtume dramatizuoti, o spręsti geranoriškai, tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje“, - pridūrė ministras.

Susitikimo metu L. Linkevičius V. Vaščikovskiui taip pat įteikė lietuvių bendruomenės Lenkijoje laišką, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl sumažinto finansavimo tautinėms bendrijoms, trūkstamų vadovėlių ir paramos mokykloms. Varšuva taip pat išreiškė susirūpinimą, kad lenkiški televizijos kanalai nėra retransliuojami rytinėje Lietuvoje dalyje. Anot L. Linkevičiaus, situacija, kai lenkakalbiai negali žiūrėti lenkiškos televizijos, tačiau stebi rusiškas propagandines laidas nėra normali.

„Mes esame tikrai pasiruošę techniškai spręsti tas problemas ir norime bendradarbiavimo iš Lenkijos transliuotojų dėl programų licencijavimo“, - kalbėjo ministras.

Varšuvoje L. Linkevičius lankėsi Lenkijos diplomatijos vadovo kvietimu. Vizito metu abu ministrai pagerbė ir Abiejų Tautų Respublikos 1863 m. sukilimo aukas, bei 2013 m. Smolenske per lėktuvo avariją žuvusio Lenkijos Prezidento Lecho Kačinskio atminimą.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)