Kandidatas dėkojo savo sutuoktinei Jolantai ir rinkėjams, balsavusiems tiek už jį, tiek už oponentą, tvirtino, kad rezultatai nustebino.

„Aš visada akcentavau, kad visos partijos Vilniaus rajone, kadangi atstovauja skirtingiems elektoratams, turi vienytis, dirbti dėl žmonių gerovės. Bandysiu būti ta jungiamąja grandimi, kuri ir galės tai daryti.

Aš manau, tai yra ne tik Vilniaus rajono, bet ir visos Lietuvos pergalė. Mes parodėme, kad ne dėl asmeninių ambicijų, o dėl problemų mes galime vienytis ir ne viską lemia finansai, dideli resursai, galbūt – administracinis aparatas, kuris buvo per daugel dešimtmečių kurtas“, – žurnalistams partijos būstinėje komentavo R. Duchnevičius.

Jo įsitikinimu, koalicijos formavime taryboje tikrai turės dalyvauti Centro dešinės koalicijos atstovai, bendradarbiauti bus kviečiama ir Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Mano siūlymas bus, kad ir Lenkų rinkimų akcija, ir Centro dešinė ateitų kartu ir dirbtų“, – tikino R. Duchnevičius.

Paklaustas, apie pirmus darbus, jis teigė, kad pirmiausia reikės suformuoti komandą, o tuomet žadėjo imtis švietimo problemų.

R. Duchnevičius teigė, kad į administracijos direktoriaus pareigas sieks paskirti socialdemokratą arba partijos simpatiką. Apie vicemerus, pasak jo, kalbėti dar anksti.

Skaičiuojant paskutinius balsus Didžiosios Riešės apylinkėje, pasak politiko, buvo nesklandumų, dėl to esą balsų skaičiavimas ir užsitęsė.

„Nebuvo suvesti duomenys, ginčas dėl protokolo pasirašymo, bet aš negaliu dabar atsakyti“, – teigė R. Duchnevičius ir patvirtino girdėjęs, kad į apylinkę buvo iškviesta policija.

Jis neatmetė galimybė, kad oponentai Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga sieks perskaičiuoti balsus Vilniaus rajone. R. Duchnevičius tikino tam neprieštarausiantis.

„Suprantu, kad galbūt oponentams nemalonu prarasti savivaldybę, kuri yra, turbūt, jų pagrindinė savivaldybė. Dabar, kai ten neturi partinės frakcijos Seime, šita savivaldybė yra išvis labai svarbi. Bet demokratinėje šalyje neuždrausta skųsti, aš neprieštarausiu. Jeigu reikės perskaičiuot, perskaičiuosim“, – kalbėjo politikas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, R. Duchnevičius antrajame rinkimų ture Vilniaus rajone surinko 50,2 proc. balsų, o jo oponentas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Waldemaras Urbanas – 49,07 proc. balsų.

Vilniaus rajono savivaldybės taryboje daugiausia mandatų pelnė Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – 18, toliau rikiuojasi socialdemokratai su 7 mandatais ir Centro dešinės (konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos) koalicija su 6 mandatais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)