„Kauno diena“ rašo, kad Seimo nariai socialdemokratai Edvardas Žakaris, Valerijus Simulikas, Edmundas Jonylas, Alma Monkauskaitė ir konservatorius Vytautas Juozapaitis ketvirtadienį parlamentui teiks įstatymo projektą, kad lapkričio 2-ąją minimos Vėlinės būtų išbrauktos iš atmintinų dienų sąrašo - esą tam , kad vėliau ši diena taptų valstybine švente.

E. Žakaris tikina girdėjęs daug pritariančių nuomonių, kad Mirusiųjų atminimo, arba Vėlinių, diena taptų laisvadieniu, todėl ir nusprendė idėją siūlyti Seimui. Ekonomistų skaičiavimais, viena valstybinė šventė, t. y. nedarbo diena, Lietuvai kainuoja per 100 mln. litų. Kad šalis nenukentėtų finansiškai, E. Žakaris tikina neskubėsiantis siūlyti Vėlines įteisinti kaip valstybinę šventę. Vietoj to jis pasišovęs dar vienai permainai - išbraukti kurią nors dabartinę ne darbo dieną - politiko nuomone, netekti laisvadienio statuso turėtų prieš 10-metį valstybine švente tapusios Joninės (Rasos).

Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio atstovo Remigijaus Šimašiaus nuomone, Lietuvoje šiuo metu yra gerokai aktualesnių klausimų, kuriuos reikėtų spręsti.

"Man atrodo, Seimo nariai, kai nori sugalvoti veiklos ar kaip nors pasireikšti, paliečia atmintinų dienų sąrašą, valstybines šventes. Tai lengvas būdas labai greitai pataikyti į žmonių širdis ir dėl to tai labai dažnai naudojama.

Man atrodo, kad Lietuvoje tas sąrašas pakankamai ilgas, - ir valstybių švenčių, ir atmintinų dienų, - ir nieko daryti nereikėtų", - taip situaciją įvertino R. Šimašius.