„Kai bus kokių nors pokyčių, tai nedelsiant apie juos suskubsime informuoti“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime komentavo G. Landsbergis.

Jo teigimu, įvairios kandidatūros yra svarstomos nuolat.

„Procedūra pati yra oficiali ir nerašytinė. Turi būti rastas sutarimas tarp visų valdžios šakų ir kad kandidatai, kuriuos svarstome, sulauktų pritarimo prieš juos pateikiant ir informuojant apie tai mūsų partnerius“, – sakė G. Landsbergis.

Anksčiau prezidentas Gitanas Nausėda buvo pareiškęs esąs pasirengęs svarstyti buvusio krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio kandidatūrą šioms pareigoms.

„Mes diskutavome su kandidatu, bet be to, kad pats kandidatas turi sutikti, turi būti visų valdžios šakų pritarimas“, – komentavo užsienio reikalų ministras.

Jis negalėjo plačiau pakomentuoti diskusijų apie ambasadorius.

„Aš manau, kad šiandien dienai tai yra tinkamiausias asmuo vadovauti, ypač turint galvoje, kokia yra situacija tiek Europoje, tiek šalia jos. Manau, kad jo ir patirtis, ir įgyti kontaktai, ir palaikymas institucijose Lietuvai labai didele dalimi padeda atlaikyti tiek Kinijos spaudimą, tiek padėti Ukrainai“, – laikinąjį atstovybės vadovą S. Šatūną įvertino G. Landsbergis.

Ministro vertinimu, jei dėl S. Šatūno būtų rastas pritarimas visose institucijose, jis sutiktų, kad šis asmuo toliau tęstų pareigas jau kaip nuolatinis atstovas Briuselyje.

„Nekomentuosiu kitų institucijų“, – į klausimą, ar tiesa, jog S. Šatūno kandidatūrai prieštarauja prezidentūra, atsakė G. Landsbergis.

Lietuvos atstovybė nuolatinio vadovo ambasadoje ES neturi dar nuo 2020 metų rugpjūčio, kai baigėsi Jovitos Neliupšienės kadencija.

Situacija gali komplikuotis

Kaip Delfi rašė anksčiau, įtampas tarp valdančiųjų ir prezidento Gitano Nausėdos kurstantis nuolatinio Lietuvos atstovybės ES vadovo klausimas netrukus gali tapti dar sudėtingesnis.

Sklinda kalbos, jog konservatorių šiame poste kaip nuolatinis norimas matyti diplomatas S. Šatūnas netrukus gali pranešti apie karjeros posūkį. Kad dairosi kitų pareigų nebeslepia ir prezidento tinkamu į minėtą postą įvardytas buvęs krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Apie tai plačiau skaitykite čia.

Prezidentūra buvo sakiusi, kad laukia Vyriausybės sprendimo dėl R. Karoblio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)