„Manau, kad yra reikalinga labai rimta vidinė diskusija. Jeigu socialdemokratai nori kalbėtis, mes tą galime padaryti ir neviešai. Mūsų durys yra atviros“, – trečiadienį „Žinių radijui“ tvirtino G. Landsbergis.

„Mano kvietimas yra nuoširdus. Galvokime būdus. Jeigu negalite parodyti to viešai, tai bent jau kalbėkitės tarpusavyje, partijos viduje, ar jums toks sprendimas yra tvarkoje, kad partija („Nemuno aušra“ – ELTA) galimai, didele tikimybe kartu su jumis pakeis valstybės kryptį iš Vakarų į kažkur kitur“, – teigė jis, retoriškai kreipdamasis į socialdemokratus.

Be to, Lietuvos diplomatijos vadovas suabejojo ir prezidento Gitano Nausėdos pozicija. Pasak jo, šalies vadovas vengia aiškiai užkirsti kelią radikalių jėgų pateikimui į valdžią.

„Ar mūsų prezidentas neužsiima tos pačios pozicijos? Ar jis neturėtų parodyti lyderystės, pasakydamas, kad privalo būti suformuotas sanitarinis kordonas nepraleisti radikalių jėgų į Vyriausybę? „, – klausė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“ pastaruoju metu dažnai minėta kaip viena iš tikėtinų naujos valdančiosios daugumos narių. Tokias kalbas sustiprino Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė užsiminusi, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

Toks socialdemokratės pasisakymas buvo viešai sukritikuotas, akcentuojant, kad partijos „Nemuno aušra“ lyderis R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją.

Prezidentas G. Nausėda pirmadienį teigė manantis, kad R. Žemaitaičio pasisakymai apie žydų tautą gali tapti svarbiu veiksniu, sprendžiant dėl šios politinės jėgos priėmimo į valdančiąją koaliciją. Visgi šalies vadovas tikino negalįs atsakyti už valdančiąją koaliciją formuojančias partijas, ar R. Žemaitaičio politinė partija bus pakviesta į ją prisijungti.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)