„Lietuva supranta ir remia Šiaurės Makedonijos pastangas pagreitinti stojimo derybas dėl narystės ES. Labai tikimės, kad Šiaurės Makedonijos politikams pavyks rasti sutarimą ir priimti reikiamus konstitucinius pakeitimus“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak URM, ministrai aptarė ir tolesnę paramą Kyjivui. Šiaurės Makedonija jau yra suteikusi karinės paramos Ukrainai.

Ministrai taip pat daug dėmesio skyrė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) veiklai, kuriai šiais metais pirmininkauja Šiaurės Makedonija, nurodoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.

ELTA primena, kad pirmadienį G. Landsbergis išvyko darbo vizito į Ispaniją, Santanderą, kur dalyvauja konferencijoje „Quo Vadis, Europe?“.

Jau keletą metų Europos Komisijos ir ES Išorinių veiksmų tarnybos rengiamoje konferencijoje dalyvaujantys ES ministrai, politikai, akademikai bei ekspertai aptaria aktualiausius ES užsienio ir saugumo politikos klausimus.

Šiais metais konferencijoje didžiausias dėmesys skiriamas ES paramai Ukrainai, ES plėtros perspektyvoms, santykiams su Kinija, ES energetikos politikai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją