„Putinui barbariškai niokojant Ukrainą, Amerikos duotas pažadas, kad kiekvienas, pasirinkęs Lietuvą savo priešu, taps ir Jungtinių Amerikos Valstijų priešu, išlieka stipriausiu atgrasymo garantu“, – teigė G. Landsbergis, ketvirtadienį susitikęs su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Kurtu Campbellu.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad karo prieš Ukrainą eiga ir tarptautinės bendruomenės susitelkimas dėl Ukrainos pergalės yra labai svarbus veiksnys užtikrinant ir išsaugant saugumą ir Europoje, ir Indijos-Ramiojo vandenynų regione.

„JAV lyderystė teikiant karinę ir politinę paramą prieš agresorę kovojančiai Ukrainai išlieka fundamentaliai svarbi. Negalime abejoti, kad šiandien prie Pokrovkos vyksta kova ne tik dėl Ukrainos, bet dėl viso demokratinio pasaulio laisvės. Ukrainos pergalė privalo tapti mūsų visų strateginiu prioritetu“, – po susitikimo sakė jis.

Didelę diplomatinę patirtį turintis K. Cambellas laikomas dabartinės JAV administracijos Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategijos architektu.

Tai jau trečiasis G. Landsbergio ir K. Campbello dvišalis susitikimas šiemet. Paskutinį kartą politikai buvo susitikę liepos mėnesį ministrui viešint Vašingtone.