Taip Lenkijos URM reaguoja į Vilniaus rajono Veriškių mokyklos vadovybės nusiskundimus, jog vietos valdžios atstovai, tame tarpe – ir rajono tarybos narys, už vaiko perkėlimą iš lietuviškos į lenkišką mokyklą žada dar neatkeliavusius pinigus iš Varšuvos.

„Mes siūlome išmokas lenkų vaikams, kurie mokosi lenkiškose mokyklose ir mokslus pradeda lenkų kalba. Žinoma, nesiūlome tokių išmokų kitų mokyklų auklėtiniams“, - Lenkijos naujienų agentūra PAP cituoja Lenkijos URM atstovą Marciną Bosackį.

Pasak jo, finansinę paramą po 1000 zlotų (apie 780 litų) gaus maždaug tūkstantis lenkų šeimų. Jų sąrašą sudarė Lenkijos ambasada Vilniuje, padedant lenkų mokytojų draugijai „Macierz Szkolna“.

DELFI primena, kad žinios iš Veriškių suneramino švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių. Pasak jo, jei už vaiko atsiėmimą iš lietuviškos mokyklos iš tiesų siūlomas piniginis atlygis, tai darantys asmenys veikia ties įstatymo riba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją