„Labai šiltą oro masę veja lauk iš vakarų-pietvakarių plūstanti vėsesnė oro masė. Per šalį vienas paskui kitą slenka nepastovumo linija ir iš paskos šaltasis atmosferos frontas. Bent truputį palis visur.

14:40 val. lietūs iš Vakarų Lietuvos jau pasitraukė ir pamažu keliauja į Rytų Lietuvą“, – teigiama įraše feisbuke.

Vilniaus Sereikiškių parke po stipraus vėjo ir lietaus buvo pilna nulūžusių medžių šakų. Jos mėtėsi nukritusios ant pėsčiųjų tako ir šalia esančioje pievoje.

Sinoptikai anksčiau skelbė, kad šaindien, sekmadienį, antroje dienos pusėje atmosferos frontas atkeliaus į įkaitusią rytinę šalies dalį. Čia liūtys taps intensyvesnės, vietomis pliaups smarkiai, kai kur tikėtina kruša. Daug kur griaudės perkūnija, jos metu vietomis kils škvaliniai vėjo gūsiai 18–23 m/s. Oras vės.

Iš vakarinių krašto rajonų popietę lietūs pamažu trauksis, lis vis trumpiau ir silpniau, o vakarėjant pasirodys ir saulė.

Pirmadienį orai pamažu gerės, nes mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis. Didesnėje krašto dalyje lietaus tikimybė jau bus nedidelė, tik pietiniuose ir rytiniuose rajonuose naktį daug kur, dieną vietomis trumpai palis, gali nugriaudėti pavienės perkūnijos.

Pūs vidutinio stiprumo šiaurės, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra naktį pažemės iki 11–16, Žemaitijoje kai kur iki 8–10 laipsnių šilumos, dieną oras sušils iki 21–26 laipsnių.

Antradienį anticiklonas žada sausus, ramius ir gana saulėtus orus. Temperatūra naktį svyruos tarp 10–15, Kuršių marių pakrantėse apie 17 laipsnių šilumos, dieną jau šils iki 23–28 laipsnių.

Lietaus debesys Vilniuje