„Sveikinu visus šalies žmones su devintosiomis mūsų narystės Europos Sąjungoje metinėmis. Šie metai mums ypatingi - netrukus pradėsime pirmininkauti ES Tarybai. Pirmą kartą Lietuvai teks atsakomybė sutelkti visas nares ir ieškoti geriausių sprendimų. Lietuva - patikima ES narė, galinti prisidėti prie stabilios, saugios ir atviros Europos kūrimo. Dauguma lietuvių save laiko tikrais europiečiais ir supranta atsakomybę ne tik už Lietuvos, bet ir už Europos ateitį", - sako prezidentė.

Lietuva į Europos Sąjungą įstojo 2004 m. gegužės 1 d.

Pabrėžiamas Lietuvos indėlis į Europos gerovę

Gegužės 1-ąją minint Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) 9-ąsias metines, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžė per šį laikotarpį bendrijoje nuveiktų darbų svarbą ir ragino susitelkus ir vieningai imtis atsakingos kiekvienos ES narės pareigos - pirmininkavimo ES Tarybai.

"Šie metai - Lietuvai ypatingi. Netrukus prasidėsiantis pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai - ne tik mūsų garbinga pareiga, bet ir atsakomybė didinti europinės šeimos gerovę, skatinti jos plėtrą, plėtoti ryšius su partneriais ir puoselėti europietiškas vertybes", - teigiama L. Linkevičiaus sveikinime.

Ministro teigimu, pirmininkavimas paliudys ne tik šalies brandą ir susitelkimą, bet ir tikėjimą šiandieninio globalaus pasaulio iššūkius pasitinkančia, stabilia, saugia ir atvira Europos Sąjunga.

Anot L. Linkevičiaus, Lietuva gali didžiuotis jau devynerius metus būdama visateisė vieno svarbiausių politinių-ekonominių darinių Europos istorijoje narė.

"Per šį laikotarpį pasiekėme išties daug - integraciją į europinę žmonių bendravimo, idėjų ir galimybių erdvę", - pažymi ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)