Situaciją Ukrainos sostinėje stebinčios Gintarės Narkevičiūtės teigimu, žmonės Nepriklausomybės aikštėje nusiteikę taikiai, nuotaikos gana pozityvios.

„Pačioje aikštėje yra apie tris tūkstančius žmonių, jėgos tikrai nebuvo panaudotos ir pačioje Nepriklausomybė aikštėje nebuvo imtasi absoliučiai jokių veiksmų. Aplink būriuojasi vidaus armijos pareigūnai, tačiau nėra jokios parengties“, - pasakojo G. Narkevičiūtė.

Pašnekovės teigimu, naktį nuo trečios iki ketvirtos buvo užimtos trys iš keturių blokadų, kurios blokavo gatves prie Vyriausybės pastatų įėjimų. Sužalota buvo keletas žmonių, tačiau jėga didesnė panaudota nebuvo.

„Žmonės tiesiog buvo išstumti, barikados sugriautos“, - apie įvykius kalbėjo G. Narkevičiūtė.

Jos teigimu, šiuo metu Į Maidano aikštę galima patekti laisvai. Mergina tikino, kad antradienį čia yra kur kas daugiau žmonių, negu buvo pirmadienį vakare. Būtent todėl, kad žmonės, kurie budėjo nustumtose barikadose, dabar visi suėjo į Maidaną.

„Aš galvoju, kad dienos metu galėtų susirinkti dar daugiau žmonių. Žinau, kad apie antrą valandą yra planuojamas studentų protestas. Pačioje Nepriklausomybės aikštėje nuotaika gana gera, taiki, vyksta koncertai, mišios, kalbamos maldos, giedamas himnas“, - patikino mergina.